Pizza met aceto balsamicoWoensdag pizzadag! Een pizza met kaas, spek en balsamico azijn wel te verstaan. Ik at dit afgelopen zomer op vakantie in de plaats Castelnuovo. De stad waar onder andere parmaham én balsamico azijn wordt geproduceerd. Een heerlijke combi, die het ook verrassend goed doet op een pizza. Oké, je moet even niet op de calorieën letten en er komen ook weinig vitaminen aan te pas, maar dit is comfort food van de bovenste plank. En ik denk gewoon even terug aan die heerlijk zomeravond op het terras van de pizzatent met uitzicht op een stadskasteel. 

Recept

Pizza met kaas, spek en balsamico azijn

bevat gluten en lactose

Pizza met aceto balsamico

Dit heb je nodig voor 2 pizzabodems:

1 el suiker

2 tl gedroogde gist uit een zakje

90 ml warm water

450 gr bloem

1 tl zout

3 el olijfolie

125 ml lauw water

Voor het beleg

1 bol mozzarella

2 el gedroogde Italiaanse kruiden

200 gr oude kaas, geraspt

100 gr ontbijtspek

Balsamico azijn, (liefst aged)

Let op: Met het maken van pizza moet je wel even tevoren beginnen omdat het deeg moet rijzen.

 

Zo maak je de bodems van de pizza’s:

Doe de suiker, gist en het warme water in een kommetje en roer ze goed door elkaar. Dit goedje moet binnen 5 minuten een klein beetje gaan borrelen. Doet het dat niet, maak dan een nieuw papje.

Zeef de bloem boven een kom. Meng de bloem en het zout door elkaar. Voeg dan de olijfolie toe en het gistpapje. Meng alles goed door elkaar en kneed het vervolgens 5-10 minuten goed door. Leg het deeg in een kom met een vochtige theedoek er overheen. Kerf aan de bovenkant met een mes een kruis in het deeg en laat het op een warme plek 1,5 uur rijzen.

Druk na 1,5 uur het deeg met je handen weer in elkaar en maak er twee losse bollen van. Druk die vervolgens plat en rol ze met een deegroller uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede. De pizzabodems zijn nu klaar voor gebruik.

Verwarm je oven voor op 225 graden!

Aceto balsamico di Modena La Vedetta

Aceto balsamico di Modena van acetaia            La Vedetta

 

Zo maak je de pizza’s:

Beleg de pizza’s met in plakjes gesneden mozzarella, strooi daar vervolgens 1 eetlepel kruiden per pizza overheen.

Verdeel de plakken ontbijtspek over de pizzabodems en bestrooi ze dan met de oude kaas.

Schuif de pizza’s in de oven en laat ze ongeveer 10-15 minuten bakken.

Haal de pizza’s uit de oven en giet er streepsgewijs de balsamico azijn overheen.

Serveer direct en geniet!!

Pizza met aceto balsamico

Ik heb nog een heerlijk pizzarecept voor je. Namelijk een pizza met aardappel. Ook apart en ook lekker!!

 

TG Facebook Comments

26.09.2018
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.