-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Woensdag pizzadag! Een pizza met kaas, spek en balsamico azijn wel te verstaan. Ik at dit afgelopen zomer op vakantie in de plaats Castelnuovo. De stad waar onder andere parmaham én balsamico azijn wordt geproduceerd. Een heerlijke combi, die het ook verrassend goed doet op een pizza. Oké, je moet even niet op de calorieën letten en er komen ook weinig vitaminen aan te pas, maar dit is comfort food van de bovenste plank. En ik denk gewoon even terug aan die heerlijk zomeravond op het terras van de pizzatent met uitzicht op een stadskasteel.
Recept
Pizza met kaas, spek en balsamico azijn
bevat gluten en lactose
Dit heb je nodig voor 2 pizzabodems:
1 el suiker
2 tl gedroogde gist uit een zakje
90 ml warm water
450 gr bloem
1 tl zout
3 el olijfolie
125 ml lauw water
Voor het beleg
1 bol mozzarella
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 gr oude kaas, geraspt
100 gr ontbijtspek
Balsamico azijn, (liefst aged)
Let op: Met het maken van pizza moet je wel even tevoren beginnen omdat het deeg moet rijzen.
Zo maak je de bodems van de pizza’s:
Doe de suiker, gist en het warme water in een kommetje en roer ze goed door elkaar. Dit goedje moet binnen 5 minuten een klein beetje gaan borrelen. Doet het dat niet, maak dan een nieuw papje.
Zeef de bloem boven een kom. Meng de bloem en het zout door elkaar. Voeg dan de olijfolie toe en het gistpapje. Meng alles goed door elkaar en kneed het vervolgens 5-10 minuten goed door. Leg het deeg in een kom met een vochtige theedoek er overheen. Kerf aan de bovenkant met een mes een kruis in het deeg en laat het op een warme plek 1,5 uur rijzen.
Druk na 1,5 uur het deeg met je handen weer in elkaar en maak er twee losse bollen van. Druk die vervolgens plat en rol ze met een deegroller uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede. De pizzabodems zijn nu klaar voor gebruik.
Verwarm je oven voor op 225 graden!

Aceto balsamico di Modena van acetaia La Vedetta
Zo maak je de pizza’s:
Beleg de pizza’s met in plakjes gesneden mozzarella, strooi daar vervolgens 1 eetlepel kruiden per pizza overheen.
Verdeel de plakken ontbijtspek over de pizzabodems en bestrooi ze dan met de oude kaas.
Schuif de pizza’s in de oven en laat ze ongeveer 10-15 minuten bakken.
Haal de pizza’s uit de oven en giet er streepsgewijs de balsamico azijn overheen.
Serveer direct en geniet!!
Ik heb nog een heerlijk pizzarecept voor je. Namelijk een pizza met aardappel. Ook apart en ook lekker!!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.