pizza-met-aardappel

Als ik ze hier thuis ergens blij mee maak, dan is het met deze pizza met aardappel. Sterker nog, mijn zoon noemde me gisteren een supermoeder toen ik zijn vraag: ‘wat eten we vanavond?’ beantwoordde met: ‘zelfgemaakte pizza’! Een toevallig passerende mevrouw moest enorm lachen. Nu ben ik zelf ook dol op de home made pizza, want je kunt lekker helemaal zelf de smaak bepalen. Soms is het dus ook een ideale manier om van restjes groenten op te maken. Ik heb momenteel een beetje veel aardappelen in huis, dus maakte ik deze pizza met aardappel. Het is een Italiaans recept, maar wat mij betreft past hij perfect in de Hollandse keuken.

Recept

pizza met 

aardappel

2 stuks – makkelijk-vegetarisch

pizza-met-aardappel

Met het maken van pizza moet je wel even tevoren beginnen omdat het deeg moet rijzen.

Dit heb je nodig voor de 2 pizzabodems:

1 el suiker

2 tl gedroogde gist uit een zakje

90 ml warm water

450 gr bloem

1 tl zout

3 el olijfolie

125 ml lauw water

Zo maak je de pizzabodems:

Doe de suiker, gist en het warme water in een kommetje en roer ze goed door elkaar. Dit goedje moet binnen 5 minuten een klein beetje gaan borrelen. Doet het dat niet, maak dan een nieuw papje.

Zeef de bloem boven een kom. Meng de bloem en het zout door elkaar. Voeg dan de olijfolie toe en het gistpapje. Meng alles goed door elkaar en kneed het vervolgens 5-10 minuten goed door. Leg het deeg in een kom met een vochtige theedoek er overheen. Kerf aan de bovenkant met een mes een kruis in het deeg en laat het op een warme plek 1,5 uur rijzen.

Druk na 1,5 uur het deeg met je handen weer in elkaar en maak er twee losse bollen van. Druk die vervolgens plat en rol ze met een deegroller uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede. De pizzabodems zijn nu klaar voor gebruik. Nu heb ik een pizza belegd met gemarineerde aardappelschijfjes. En die maak je als volgt.

aardappels

Verse Hollandse piepers van de boer!

Dit heb je nodig voor de aardappeltopping:

500 gr vastkokende aardappelen zoals Accent, Nicola en Rosa

1 kleine ui

olijfolie

3 tenen knoflook

Gedroogde Rozemarijn, Tijm en Oregano

Zeezout en Peper

Zo maak je de aardappeltopping voor 1 pizza met aardappel:

Schil de aardappelen en was ze goed. Snijd of schaaf ze dan in dunne plakjes en leg die in een schaal.

Pel de ui en snijd of schaaf deze in dunne ringen.

Doe in een kom 25 ml olijfolie. Knijp daar de tenen knoflook boven uit en voeg van elk kruid 1 tl toe. Doe de uiringen erbij. Meng alles goed door elkaar en doe dan bij de aardappelschijfjes. Hussel alles met je handen goed door elkaar en laat even staan.

Verdeel de aardappelschijfjes over de pizzabodem en giet er de overgebleven olijfolie overheen. Maak af met zeezout en peper.

Bak de pizza 15-20 minuten op 220 graden in je oven en eet smakelijk. Blijft er wat over? Deze pizza met aardappel is ook heel lekker als lunch!

pizza-met-aardappel

Ook zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops

Of kom dit weekeinde naar het Oogstfeest van Hoeve Ravenstein!

TG Facebook Comments

07.09.2017
Geplaatst in aardappelgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.