-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Als ik ze hier thuis ergens blij mee maak, dan is het met deze pizza met aardappel. Sterker nog, mijn zoon noemde me gisteren een supermoeder toen ik zijn vraag: ‘wat eten we vanavond?’ beantwoordde met: ‘zelfgemaakte pizza’! Een toevallig passerende mevrouw moest enorm lachen. Nu ben ik zelf ook dol op de home made pizza, want je kunt lekker helemaal zelf de smaak bepalen. Soms is het dus ook een ideale manier om van restjes groenten op te maken. Ik heb momenteel een beetje veel aardappelen in huis, dus maakte ik deze pizza met aardappel. Het is een Italiaans recept, maar wat mij betreft past hij perfect in de Hollandse keuken.
Recept
pizza met
aardappel
2 stuks – makkelijk-vegetarisch
Met het maken van pizza moet je wel even tevoren beginnen omdat het deeg moet rijzen.
Dit heb je nodig voor de 2 pizzabodems:
1 el suiker
2 tl gedroogde gist uit een zakje
90 ml warm water
450 gr bloem
1 tl zout
3 el olijfolie
125 ml lauw water
Zo maak je de pizzabodems:
Doe de suiker, gist en het warme water in een kommetje en roer ze goed door elkaar. Dit goedje moet binnen 5 minuten een klein beetje gaan borrelen. Doet het dat niet, maak dan een nieuw papje.
Zeef de bloem boven een kom. Meng de bloem en het zout door elkaar. Voeg dan de olijfolie toe en het gistpapje. Meng alles goed door elkaar en kneed het vervolgens 5-10 minuten goed door. Leg het deeg in een kom met een vochtige theedoek er overheen. Kerf aan de bovenkant met een mes een kruis in het deeg en laat het op een warme plek 1,5 uur rijzen.
Druk na 1,5 uur het deeg met je handen weer in elkaar en maak er twee losse bollen van. Druk die vervolgens plat en rol ze met een deegroller uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede. De pizzabodems zijn nu klaar voor gebruik. Nu heb ik een pizza belegd met gemarineerde aardappelschijfjes. En die maak je als volgt.

Verse Hollandse piepers van de boer!
Dit heb je nodig voor de aardappeltopping:
500 gr vastkokende aardappelen zoals Accent, Nicola en Rosa
1 kleine ui
olijfolie
3 tenen knoflook
Gedroogde Rozemarijn, Tijm en Oregano
Zeezout en Peper
Zo maak je de aardappeltopping voor 1 pizza met aardappel:
Schil de aardappelen en was ze goed. Snijd of schaaf ze dan in dunne plakjes en leg die in een schaal.
Pel de ui en snijd of schaaf deze in dunne ringen.
Doe in een kom 25 ml olijfolie. Knijp daar de tenen knoflook boven uit en voeg van elk kruid 1 tl toe. Doe de uiringen erbij. Meng alles goed door elkaar en doe dan bij de aardappelschijfjes. Hussel alles met je handen goed door elkaar en laat even staan.
Verdeel de aardappelschijfjes over de pizzabodem en giet er de overgebleven olijfolie overheen. Maak af met zeezout en peper.
Bak de pizza 15-20 minuten op 220 graden in je oven en eet smakelijk. Blijft er wat over? Deze pizza met aardappel is ook heel lekker als lunch!
Ook zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops
Of kom dit weekeinde naar het Oogstfeest van Hoeve Ravenstein!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.