-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een heerlijke Italiaanse specialiteit voor je en wel de pizza bianca. De meeste pizza’s die we eten zijn zogenaamde pizza’s rossa. Ofwel een pizza met tomatensaus als basis. Bij de witte pizza ontbreekt de tomatensaus. In Italië besteden ze daarom nog meer aandacht aan de bodem van de pizza bianca, want dat is waar het vooral om draait bij deze pizza. Zo moet de pizzabodem wat langer rijzen en gaat er wat meer olijfolie door het deeg heen. Vervolgens bedek je hem meestal met een witte kaas en verse ingrediënten. Zoals rucola en rauwe ham, mijn favoriete combinatie.
Recept Pizza bianca

Ingrediënten
- 500 gr meel
- 1/2 zakje droge gist
- 5 gr suiker
- 300 gr lauw water
- 8 gr zout
- olijfolie extra vierge
- bol mozzarella
- zakje van 250 gr rucola
- 100 gr rauwe ham
- 1 el rozemarijn
- peper en zout

Bereiding
Doe de bloem, de gist, suiker bij elkaar in een keukenmachine met deeghaak.
Voeg het water er in scheutjes bij en zorg dat het goed opgenomen wordt.
Doe er dan 20 gr olie bij en het zout. Kneed zo’n 10-15 minuten door.
Haal het deeg uit mixer en bestrooi met wat meel. Leg het in een kom met doek erover en laat het minstens 3 uur rusten. Het deeg moet verdubbelen in volume.
Rol het deeg dan uit en laat het nog een uurtje staan.
Bedek de pizza dan met wat olijfolie. Doe daar wat mozzarella over met de tijm, rozemarijn, peper en zout.
Verwarm je oven ondertussen voor op 220 graden.
Schuif de pizza in de oven en haal hem er 20 minuten later weer uit. Bedek hem dan meteen met de verse rucola en de rauwe ham
Pizzasteen
Voor een extra krokant resultaat kun je ook een pizzasteen gebruiken. Je vindt hem in de beter kookwinkels, of zoals ik, bij de kringloop. Leg de steen wel in de oven als je de oven aanzet. Hij moet mee opwarmen.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.