-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een super lekkere pittige zuurkool voor je. Eigenlijk zijn zuurkool en ik een tijdje geen vrienden geweest. Dat kwam, heel lang geleden, door een skivakantie in Oostenrijk. Ik voelde me niet lekker, maar liet me overhalen mee te gaan lunchen in het kader van: ‘je moet gewoon even goed eten’. Bij binnenkomst rook het hele restaurant naar gebakken vet en zuurkool. Een hele slechte combi voor een beginnende buikgriep. Lange tijd was de lucht van zuurkool voor mij dan ook synoniem aan ziek zijn. Maar ja, zuurkool is heel goed voor je. Dus, jaren later waagde ik toch weer de stap tot het eten van zuurkool. Maar ik blijf enorm de neiging houden om de zure smaak te beteugelen. Dus dit leek me de uitgelezen kans om te kijken hoe ik de smaak van zuurkool kon beïnvloeden met pittige kruiden. Omdat zuur en peper niet de meest voor de hand liggende combinatie is, besloot ik die twee uitersten te overbruggen met wat zoet van honing en balsamico azijn. Het resultaat was echt lekkerder dan ik had kunnen bedenken. Dus ik zou zeggen, probeer het ook eens!
Recept
Pittige zuurkool
4 personen – 45 minuten -makkelijk
bevat vlees-lactosevrij-glutenvrij
Wat heb je nodig voor de pittige zuurkool :
1 kg aardappelen kruimig zoals Doré en Eigenheimer, geschild
750 gr zuurkool naturel
2 el honing
olijfolie
4 saucijzen
250 gr spekblokjes
2 grote uien, in ringen gesneden
1 teen knoflook, uitgeperst
2 el paprikapoeder zoet
1 tl cayennepeper
1 tl gedroogde pepertjes
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde tijm
balsamico azijn

Aceto balsamico di Modena La Vedetta
Zo bereid je de pittige zuurkool
Doe de geschilde aardappelen in een ruime pan met water en breng die aan de kook. Laat de aardappelen zo’n 15 minuten doorkoken.
Doe de zuurkool in een pannetje en leng die aan met een half kopje water. Voeg de honing toe en verwarm een half uur. Laat het niet koken, maar gewoon zachtjes pruttelen.
Verwarm een grote bakpan en doe daar wat olijfolie in. Bak hierin de spekjes rondom bruin. Zet het vuur dan lager.
Knijp aan een kant van de worstjes zodat er wat worstvlees uitkomt. Laat steeds kleine hompjes vlees in de pan vallen. Doe dit met alle worsten. Gooi de overgebleven velletjes gewoon weg.
Roer de spek en worst goed door. Voeg dan de uien en knoflook toe en roer weer goed door. Laat het vuur zacht. Voeg dan alle alle kruiden toe en roer weer goed door. Laat dit lekker zachtjes pruttelen zodat de uien lekker zacht worden.
Voeg de zuurkool bij het vlees en roer weer goed door zodat het vlees en de zuurkool zich goed vermengen.
Giet de aardappels af, pureer ze met een stamper of knijper en breng op smaak met zout, peper en een scheut balsamico azijn en een scheut olijfolie.
Doe wat aardappelpuree op een bord en drapeer daar de zuurkool overheen. Eet smakelijk!
Wil je weten hoe je zelf zuurkool kunt maken? Kijk dan naar deze post!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.