pittige rode kool
Deze Makkelijke maandag heb ik een lekkere pittige rode kool recept voor je. Dat is een heel andere manier van rode kool bereiden dan je gewend bent, maar vreselijk lekker en helemaal niet duur. Rode kool is het hele jaar door uit Nederland verkrijgbaar en nooit duur. Houd je niet van de zoete bereiding met appeltjes? Dan is deze pittige rode kool een idee. Ik kwam op het idee toen ik dit weekeinde tijdens de workshop conserveren kimchi aan het maken was van rode kool. Bij kimchi maak je een pittige pasta waar de kool vervolgens in ingemaakt wordt. Deze keer maakte ik kimchi met rode kool en dat was heel lekker. Ik had nog wat rode kool en pittige pasta over en maakte ’s avonds deze pittige rode kool thuis. Dat was meteen een succes. Dus deel ik het recept hier vandaag met je. 

Recept

Pittige rode kool

pittige rode kool

4 personen-30 minuten-makkelijk

glutenvrij-lactosevrij

Ingrediënten

een kleine rode kool

3 stengels lente-ui

4 tenen knoflook

5 cm gember

1 el chilipoeder

3 el  azijn

3 el oestersaus

2 el honing

rode koolBereiding

Snijd eerst de kool in vieren en haal de witte, harde kern uit de kool. Schaaf de kwarten rode kooldan  in zo dun mogelijke reepjes. Ik doe dat met een Japanse mandoline. Die is daar ideaal voor en verkrijgbaar bij de betere kookwinkels.

Snijd vervolgens de lente ui heel fijn en snipper de knoflook en de gember. Je kunt natuurlijk ook alles in een keukenmachine doen. Maak een pasta van deze ingrediënten en voeg de chilipoeder, azijn, oestersaus en honing toe.Voeg zonodig zoveel water toe dat je een vloeiende pasta krijgt.

Doe de pasta door de reepjes kool en vermeng dit goed met elkaar. Zet dit een uurtje of langer weg zodat de smaken lekker intrekken.

Zet een grote bakpan op het vuur en doe hier een scheut zonnebloemolie in. Voeg de kool toe en roer die even goed door de olie. Bak de reepjes nu zo’n 10-15 minuten op zacht vuur en je hebt een heerlijke pittige rode kool. Lekker bij een stukje vlees, als varkenshaas en gebakken aardappeltjes.

Goede start van de week.

pittige rode kool

 

TG Facebook Comments

18.03.2019
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.