-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Deze Makkelijke maandag heb ik een lekkere pittige rode kool recept voor je. Dat is een heel andere manier van rode kool bereiden dan je gewend bent, maar vreselijk lekker en helemaal niet duur. Rode kool is het hele jaar door uit Nederland verkrijgbaar en nooit duur. Houd je niet van de zoete bereiding met appeltjes? Dan is deze pittige rode kool een idee. Ik kwam op het idee toen ik dit weekeinde tijdens de workshop conserveren kimchi aan het maken was van rode kool. Bij kimchi maak je een pittige pasta waar de kool vervolgens in ingemaakt wordt. Deze keer maakte ik kimchi met rode kool en dat was heel lekker. Ik had nog wat rode kool en pittige pasta over en maakte ’s avonds deze pittige rode kool thuis. Dat was meteen een succes. Dus deel ik het recept hier vandaag met je.
Recept
Pittige rode kool
4 personen-30 minuten-makkelijk
glutenvrij-lactosevrij
Ingrediënten
een kleine rode kool
3 stengels lente-ui
4 tenen knoflook
5 cm gember
1 el chilipoeder
3 el azijn
3 el oestersaus
2 el honing
Bereiding
Snijd eerst de kool in vieren en haal de witte, harde kern uit de kool. Schaaf de kwarten rode kooldan in zo dun mogelijke reepjes. Ik doe dat met een Japanse mandoline. Die is daar ideaal voor en verkrijgbaar bij de betere kookwinkels.
Snijd vervolgens de lente ui heel fijn en snipper de knoflook en de gember. Je kunt natuurlijk ook alles in een keukenmachine doen. Maak een pasta van deze ingrediënten en voeg de chilipoeder, azijn, oestersaus en honing toe.Voeg zonodig zoveel water toe dat je een vloeiende pasta krijgt.
Doe de pasta door de reepjes kool en vermeng dit goed met elkaar. Zet dit een uurtje of langer weg zodat de smaken lekker intrekken.
Zet een grote bakpan op het vuur en doe hier een scheut zonnebloemolie in. Voeg de kool toe en roer die even goed door de olie. Bak de reepjes nu zo’n 10-15 minuten op zacht vuur en je hebt een heerlijke pittige rode kool. Lekker bij een stukje vlees, als varkenshaas en gebakken aardappeltjes.
Goede start van de week.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.