-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jaaaa, dit weer vraagt om een heerlijke hartverwarmende pompoensoep. Wist je trouwens de pompoen al sinds augustus weer van het Hollandse land komt. Dat geldt trouwens niet voor de flespompoen. Die komt zelden uit Nederland. De dichtstbijzijnde landen die hem produceren zijn Frankrijk en Spanje. De Hollandse pompoen roosterde ik eerst even in de oven. Dat geeft veel meer smaak. En ik gaf mijn pompoensoep een ietwat exotische smaak door er ras el hanout aan toe te voegen. Dat maakt de wat weeïge pompoensmaak wat pittiger. Ik hou daar wel van en dat maakt dat ook niet pompoen liefhebbers de soep lekker vinden!
Recept
pittige pompoensoep
4 personen – 45 min. -makkelijk
vegetarisch en glutenvrij
Ingrediënten
1 kleine pompoen
1/2 bos wortelen
2 el ras el hanout
1 tl zeezout
olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
1,5 lt bouillon (of 1,5 ptr water en 3 bouillonblokjes)

Reuzepompoen. Ook wel bekend als oranje pompoen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Schil dan de pompoen met een dunschiller of kaasschaaf en snijd de pompoen in stukken.
Schrap de wortelen en snijd die ook in stukken
Schep de pitten uit de pompoen en leg de stukken pompoen samen met de stukken wortel in de ovenschaal. Strooi de ras el hanout en zeezout over de groenten en giet er wat olijfolie overheen. Meng met je handen goed door elkaar en zet dit vervolgens 30 minuten in de oven.
Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook hierin glazig. Haal de pompoen en wortelen uit de oven en voeg die toe. Voeg daarna de bouillon toe en laat op zacht vuur ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen. De pompoen zal lekker zacht worden.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Proef tenslotte of de pompoensoep goed is en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 kommen. Eet smakelijk! Lekker met geroosterd brood!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.