Mijn Hollandse Keuken

Pittige pompoen uit de oven is een heel ideaal gerecht voor de Makkelijke Maandag. Het recept komt van mijn goede vriendin en superkok Liek! We kunnen nog een maandje genieten van de Hollandse pompoen, daarna komt hij hoofdzakelijk uit het buitenland. Dus neem lekker mee bij de supermarkt of groenteboer en ga aan de slag. Fijne Maandag!

Recept 

Pittige pompoen uit de oven

vegetarisch-lactosevrij-glutenvrij

Ingrediënten

een hokkaido pompoen

Reuze hokkaido pompoen
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • kaneelpoeder
  • volle yoghurt
  • srirachasaus (elke supermarkt)
pompoen

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd eerst een stuk van de bovenkant van de pompoen af. Haal dan met een lepel de pompoenpitten uit de pompoen tot hij helemaal leeg is. Schil de hele pompoen, en het dakje dat je er af sneed, en haal ook het stukje aan de onderkant er af. Let op: in veel recepten wordt deze pompoen met schil gegeten, maar ik vind de schil te dik. De schil van de flespompoen is dunner en beter eetbaar.

Snijd de pompoen in ongeveer even grote blokjes. Doe de blokjes in een grote ovenschaal. En besprenkel ze met olijfolie.

Meng in een schaaltje 2 el paprikapoeder met 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel kaneel. Strooi er wat peper en zout bij. Meng deze kruiden door de pompoen blokjes. 

Zet de pompoen 45 minuten in de voorverwarmde oven. 

Meng ondertussen in een kommetje 4 el yoghurt met 1 eetlepel sriracha en roer goed door.

Haal dan de pompoen uit de oven. Check of hij zacht is, maar niet te zacht.  Serveer direct en serveer de saus er apart bij.

Eet smakelijk!

Pittige pompoen uit de oven
flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

28.01.2019
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.