-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Mijn Hollandse Keuken
Pittige pompoen uit de oven is een heel ideaal gerecht voor de Makkelijke Maandag. Het recept komt van mijn goede vriendin en superkok Liek! We kunnen nog een maandje genieten van de Hollandse pompoen, daarna komt hij hoofdzakelijk uit het buitenland. Dus neem lekker mee bij de supermarkt of groenteboer en ga aan de slag. Fijne Maandag!
Recept
Pittige pompoen uit de oven
vegetarisch-lactosevrij-glutenvrij

Ingrediënten
een hokkaido pompoen

- olijfolie
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- kaneelpoeder
- volle yoghurt
- srirachasaus (elke supermarkt)

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Snijd eerst een stuk van de bovenkant van de pompoen af. Haal dan met een lepel de pompoenpitten uit de pompoen tot hij helemaal leeg is. Schil de hele pompoen, en het dakje dat je er af sneed, en haal ook het stukje aan de onderkant er af. Let op: in veel recepten wordt deze pompoen met schil gegeten, maar ik vind de schil te dik. De schil van de flespompoen is dunner en beter eetbaar.
Snijd de pompoen in ongeveer even grote blokjes. Doe de blokjes in een grote ovenschaal. En besprenkel ze met olijfolie.
Meng in een schaaltje 2 el paprikapoeder met 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel kaneel. Strooi er wat peper en zout bij. Meng deze kruiden door de pompoen blokjes.
Zet de pompoen 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen in een kommetje 4 el yoghurt met 1 eetlepel sriracha en roer goed door.
Haal dan de pompoen uit de oven. Check of hij zacht is, maar niet te zacht. Serveer direct en serveer de saus er apart bij.
Eet smakelijk!


TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.