pindasoep

Zo vandaag is het weer business as usual met een heerlijke pindasoep. Geen paaskippen, hazen en eieren meer. Deze lekkere pindasoep is een heerlijke maaltijdsoep vol kip, groenten en mie. Zoals de nieuwe schijf van 5 ons voorschrijft zijn noten goed voor ons. Dus die zitten er ook in. Pinda’s en mijn favoriete cashewnoten. Die zijn hartstikke gezond, althans de ongezouten noten dan. Van de gezouten krijg je teveel zout binnen. Verder heb ik lekkere Hollandse seizoensgroenten en kippedijen in de soep. Kippendijen zijn het meest malse stukje vlees van de kip. Koop ze bij de slager, want die zijn zowel goedkoper als beter dan die van de supermarkt. Dus ik zeg: lekkere Makkelijke Dinsdag gewenst!

Recept Pindasoep met kip

4 personen – 30 minuten – makkelijk

pindasoep

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie

1 el sambal oelek

250 gr kippedijen,  in stukjes gesneden

1 ui, fijngesnipperd

3 tenen knoflook, fijngesneden

150 gr prei, in ringen gesneden

150 gr spitskool in repen gesneden

100 gr mie

50 gr cashewnoten

50 gr pinda’s

2 el pindakaas

 

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan. Voeg de sambal toe en meteen daarna de kipstukjes.

Voeg de ui en de knoflook toe en bak even 1 minuut door.

Voeg de prei, spitskool, de pinda’s, cashewnoten en de pindakaas toe. Voeg 1,5 lt water toe en breng het geheel aan de kook. Kook tien minuten door.

Voeg de mie toe en kook 5 minuten door.

Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 1 min. tot de prei en kool gaar zijn.

Verdeel de soep over 4 kommen en eet smakelijk.

pindasoep

TG Facebook Comments

29.03.2016
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.