-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Zo vandaag is het weer business as usual met een heerlijke pindasoep. Geen paaskippen, hazen en eieren meer. Deze lekkere pindasoep is een heerlijke maaltijdsoep vol kip, groenten en mie. Zoals de nieuwe schijf van 5 ons voorschrijft zijn noten goed voor ons. Dus die zitten er ook in. Pinda’s en mijn favoriete cashewnoten. Die zijn hartstikke gezond, althans de ongezouten noten dan. Van de gezouten krijg je teveel zout binnen. Verder heb ik lekkere Hollandse seizoensgroenten en kippedijen in de soep. Kippendijen zijn het meest malse stukje vlees van de kip. Koop ze bij de slager, want die zijn zowel goedkoper als beter dan die van de supermarkt. Dus ik zeg: lekkere Makkelijke Dinsdag gewenst!
Recept Pindasoep met kip
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 el sambal oelek
250 gr kippedijen, in stukjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
150 gr prei, in ringen gesneden
150 gr spitskool in repen gesneden
100 gr mie
50 gr cashewnoten
50 gr pinda’s
2 el pindakaas
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de sambal toe en meteen daarna de kipstukjes.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak even 1 minuut door.
Voeg de prei, spitskool, de pinda’s, cashewnoten en de pindakaas toe. Voeg 1,5 lt water toe en breng het geheel aan de kook. Kook tien minuten door.
Voeg de mie toe en kook 5 minuten door.
Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 1 min. tot de prei en kool gaar zijn.
Verdeel de soep over 4 kommen en eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.