-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een heerlijk recept van pies met spinazie voor je. Dat zijn die Turkse broodjes met verschillende soorten vulling. Ik heb de klassieke vulling van spinazie met feta gemaakt. Het is daarmee een heerlijke vegetarische snack of lunchgerecht. Uiteraard kun je helemaal zelf variëren met de vulling. Het deeg van de broodjes, pides betekent overigens ook plat brood, is makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Nu is spinazie eigenlijk nog niet in het Hollandse seizoen, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik ook nog wel eens uitwijk naar de diepvries spinazie. Wel zo makkelijk op drukke dagen. Even ontdooien en klaar. Ook voor de pides gebruikte ik diepvries spinazie.
Recept voor pides
met spinazie
vegetarisch-bevat gluten en lactose
Ingrediënten voor het deeg?
350 gr bloem
1 tl zout
1 tl suiker
2 el olie
1 zakje gist
2 el volle yoghurt
150 ml lauw water
Bereiding deeg
Zeef de bloem in een grote kom. Meng het zout en de suiker erdoor. Maak een kuiltje en giet er het water, gist, olie en yoghurt door en meng alles tot deeg. Als het te droog is, voeg dan wat water toe. Als het te nat is, voeg dan wat extra bloem toe.
Maak een bal van het deeg en leg het in een kom. Dek de kom af met huishoudfolie en leg daar een theedoek op. Laat het deeg nu minstens twee uur rijzen.
Verdeel het deeg in 4 stukken en duw ze met je handen of met een deegroller in langwerpige lappen. rol de zijkanten op naar binnen en druk ze aan de uiteinden tegen elkaar.
Ingrediënten voor de vulling
2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
150 gr diepvriesspinazie
100 gram feta
een gedroogd rood chili pepertje, verkruimeld
1 losgeklopt ei
1 el paneermeel
Bereiding van de vulling
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui op laag vuur ongeveer 6 minuten tot het glazig is. Voeg de spinazie toe en bak ongeveer 5-10 minuten mee.
Doe alles nu in een zeef en duw het vocht eruit. Meng het spinaziemengsel met de feta, de helft van het ei, het paneermeel en het verkruimelde pepertje.
Neem 1 eetlepel vulling en doe dat in een broodje. Vul zo alle broodjes. Bestrijk de randen van het brood met de rest van het ei.
Bak de broodjes nu ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.