-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Wil je je salade een boost geven of je stukje vlees extra smaak geven? Maak dan eens je eigen pickles van rode ui. Deze inmaaktechniek is weer terug van weggeweest. Dat is ook niet raar, want inmaken is makkelijk, snel te doen en heeft een heel eigen smaak. Waarom gebruikte ik rode ui? Deze is veel steviger van smaak dan de gewone ui. Een klein beetje van deze pickles bij je gerecht is dus al genoeg voor een boel smaak. En het zuur is ook nog eens goed om vet af te breken. Kan dus ook prima op de hamburger, bij een broodje bal of op de borrelplank.
Recept Pickles van rode ui

Ingrediënten voor 1 potje
- 200 gr ui, gepeld
- 125 ml rode wijnazijn
- 125 ml water
- 25 gr suiker
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 2 zwarte peperkorrels
- 1 kaneelstokje

Bereiding
Snijd de uien eerst in ringen van ongeveer 1/2 cm dikte.
Doe dan de wijnazijn, het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje en breng alles aan de kook.
Doe de uiringen in een gesteriliseerde pot en giet daar het kokend hete vocht voorzichtig op. Zorg dat de pot niet te vol vocht zit. Blijf net onder de rand.
Doe de deksel op de pot en zet hem weg om af te koelen. Laat de pot een week staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Daarna zijn de uien pas genoeg op smaak om ze te eten. Bewaar de pot na opening altijd in de koelkast. Je kunt hem een maand of 3 bewaren. Zorg wel dat je altijd met een schone lepel of vork de ui uit de pot haalt.
KOOKWORKSHOP

Heb je zin om nog meer van dit soort gezonde bijgerechten te maken? Kom dan naar de workshop Conserveren op 13 april, 22 juni, 13 juli of 21 september op Hoeve Ravenstein in Baarn. Opgeven kan via :

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.