-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Wil je je salade een boost geven of je stukje vlees extra smaak geven? Maak dan eens je eigen pickles van rode ui. Deze inmaaktechniek is weer terug van weggeweest. Dat is ook niet raar, want inmaken is makkelijk, snel te doen en heeft een heel eigen smaak. Waarom gebruikte ik rode ui? Deze is veel steviger van smaak dan de gewone ui. Een klein beetje van deze pickles bij je gerecht is dus al genoeg voor een boel smaak. En het zuur is ook nog eens goed om vet af te breken. Kan dus ook prima op de hamburger, bij een broodje bal of op de borrelplank.
Recept Pickles van rode ui

Ingrediënten voor 1 potje
- 200 gr ui, gepeld
- 125 ml rode wijnazijn
- 125 ml water
- 25 gr suiker
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 2 zwarte peperkorrels
- 1 kaneelstokje

Bereiding
Snijd de uien eerst in ringen van ongeveer 1/2 cm dikte.
Doe dan de wijnazijn, het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje en breng alles aan de kook.
Doe de uiringen in een gesteriliseerde pot en giet daar het kokend hete vocht voorzichtig op. Zorg dat de pot niet te vol vocht zit. Blijf net onder de rand.
Doe de deksel op de pot en zet hem weg om af te koelen. Laat de pot een week staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Daarna zijn de uien pas genoeg op smaak om ze te eten. Bewaar de pot na opening altijd in de koelkast. Je kunt hem een maand of 3 bewaren. Zorg wel dat je altijd met een schone lepel of vork de ui uit de pot haalt.
KOOKWORKSHOP

Heb je zin om nog meer van dit soort gezonde bijgerechten te maken? Kom dan naar de workshop Conserveren op 13 april, 22 juni, 13 juli of 21 september op Hoeve Ravenstein in Baarn. Opgeven kan via :

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.