-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Verwen jezelf dit weekeinde eens met deze heerlijke perentaart. Je maakt hem net zo makkelijk als een appeltaart. Eigenlijk vind ik peren stiekem nog lekkerder dan appels. En ohhh ze zijn zo oer-Hollands. Jammer dat ze zo weinig gegeten worden. De reden schijnt te zijn dat mensen geen zin hebben in een lekkende peer tijdens het eten. Daar heb je met deze perentaart gelukkig helemaal geen last van. Dus ik zou zeggen doe de peer wat meer eer aan en ga lekker aan de slag met deze perentaart dit weekeinde. Waan je je meteen even de thuisbakker van Heel Holland Bakt. Veel bakplezier!
Recept Perentaart
Ingrediënten
175 gr bloem
125 koude, harde roomboter, in kleine stukjes gesneden
2 eieren
50 ml melk
10 gr suiker
snufje zout
5 tot 6 handperen (1 kg) geschild en in stukjes gesneden
50 gr rozijnen
50 gr hazelnoten, gemalen
1 el kaneelpoeder (of als je het in huis hebt speculaaskruiden)
schepje suiker
1/2 tl nootmuskaat
1 ei
Extra: springvorm 24 cm doorsnede, deegroller, bakkwast, taartrooster
Bereiding
Meng de bloem, suiker, boter, ei en zout. Kneed ze heel goed door elkaar en maak er een mooie deegbal van. Dit is even een werkje met de harde boter, maar het is wel belangrijk om goed te doen.
Wikkel het deeg dan in plastic folie en leg het vervolgens minimaal een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter je springvorm licht met wat roomboter.
Rol dan het deeg met een deegroller uit op een bebloemd werkvlak. Leg de bodem van de springvorm op het deeg en snijd die rondom uit. Leg de uitgesneden lap deeg op de bodem van de bakvorm.
Snijd vervolgens brede repen van het overige deeg en bekleed daar de zijkanten van de springvorm mee.
Meng de stukjes peer met de suiker, de rozijnen, het kaneelpoeder en de nootmuskaat. Roer goed om.
Verdeel de stukjes peer en rozijnen over de bodem van de taartvorm. Strooi hier de gemalen hazelnoten overheen.
Maak met het overgebleven deeg repen en leg die in ruitvorm over de stukjes peer.
Kluts tenslotte het ei goed door elkaar in een kommetje en bestrijk daar de bovenkant van de taart mee. Dit is het handigst met een bakkwastje.
Schuif de taart dan in de voorverwarmde oven en laat hem er zo’n 30-40 minuten bakken. Controleer af en toe wel of het deeg niet te bruin wordt. Als dat het geval is leg je er een stukje aluminiumfolie op.
Haal de perentaart uit de oven en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.