-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Verwen jezelf dit weekeinde eens met deze heerlijke perentaart. Je maakt hem net zo makkelijk als een appeltaart. Eigenlijk vind ik peren stiekem nog lekkerder dan appels. En ohhh ze zijn zo oer-Hollands. Jammer dat ze zo weinig gegeten worden. De reden schijnt te zijn dat mensen geen zin hebben in een lekkende peer tijdens het eten. Daar heb je met deze perentaart gelukkig helemaal geen last van. Dus ik zou zeggen doe de peer wat meer eer aan en ga lekker aan de slag met deze perentaart dit weekeinde. Waan je je meteen even de thuisbakker van Heel Holland Bakt. Veel bakplezier!
Recept Perentaart
Ingrediënten
175 gr bloem
125 koude, harde roomboter, in kleine stukjes gesneden
2 eieren
50 ml melk
10 gr suiker
snufje zout
5 tot 6 handperen (1 kg) geschild en in stukjes gesneden
50 gr rozijnen
50 gr hazelnoten, gemalen
1 el kaneelpoeder (of als je het in huis hebt speculaaskruiden)
schepje suiker
1/2 tl nootmuskaat
1 ei
Extra: springvorm 24 cm doorsnede, deegroller, bakkwast, taartrooster
Bereiding
Meng de bloem, suiker, boter, ei en zout. Kneed ze heel goed door elkaar en maak er een mooie deegbal van. Dit is even een werkje met de harde boter, maar het is wel belangrijk om goed te doen.
Wikkel het deeg dan in plastic folie en leg het vervolgens minimaal een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter je springvorm licht met wat roomboter.
Rol dan het deeg met een deegroller uit op een bebloemd werkvlak. Leg de bodem van de springvorm op het deeg en snijd die rondom uit. Leg de uitgesneden lap deeg op de bodem van de bakvorm.
Snijd vervolgens brede repen van het overige deeg en bekleed daar de zijkanten van de springvorm mee.
Meng de stukjes peer met de suiker, de rozijnen, het kaneelpoeder en de nootmuskaat. Roer goed om.
Verdeel de stukjes peer en rozijnen over de bodem van de taartvorm. Strooi hier de gemalen hazelnoten overheen.
Maak met het overgebleven deeg repen en leg die in ruitvorm over de stukjes peer.
Kluts tenslotte het ei goed door elkaar in een kommetje en bestrijk daar de bovenkant van de taart mee. Dit is het handigst met een bakkwastje.
Schuif de taart dan in de voorverwarmde oven en laat hem er zo’n 30-40 minuten bakken. Controleer af en toe wel of het deeg niet te bruin wordt. Als dat het geval is leg je er een stukje aluminiumfolie op.
Haal de perentaart uit de oven en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.