-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb zo vlak voor dit weekeinde een heerlijke Peren-speculaascake voor je. Ik zag het recept in het receptenblad van de Jumbo. Omdat ik niet eigenwijs wilde zijn hield ik me aan het recept, maar wat ik al dacht kwam uit. De cake bleef veel te zompig. Dat kwam omdat er vrij veel kwark in het recept ging. Dat heb ik bij de tweede poging dus drastisch verminderd evenals de hoeveelheid boter. De peren zijn ook al vochtig dus dan is het uitkijken met de boter en kwark. De kwark geeft wel een frisse smaak aan het deeg, dus een beetje heb ik er wel ingelaten. Omdat ik dol ben op speculaas en die heel goed samen gaat met de peren, heb ik ook speculaaskruiden toegevoegd. Past lekker bij de tijd van het jaar toch?
Recept
Peren-speculaascake
bevat gluten en lactose
Ingrediënten
175 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
200 gr bloem
10 gr bakpoeder
1 el speculaaskruiden
1 el kwark
2 peren
poedersuiker
extra: mixer en taartvorm
Bereiding
Verwarm de eerst oven voor tot 180 °C.
Klop met de mixer of de keukenmachine de boter met de suiker romig.
Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg dit toe aan het beslag samen met de speculaaskruiden. Roer ze met een spatel door het beslag. Voeg er ten slotte de kwark aan toe en schep die luchtig door de massa. Doe het beslag in de taartvorm en strijk glad.
Schil nu de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in repen van 5 mm dikte. Verdeel de repen peer over het beslag. Bestrooi de stukken peer eventueel met wat poedersuiker.
Bak de cake nu in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en gaar. Check de gaarheid voordat je hem uit de vorm haalt, want door de vochtigheid van de peren kan de gading langzamer gaan. Laat de perencake tenslotte in de vorm afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker en snijd in stukken.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.