-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hopla, ik heb op de valreep van Sinterklaasavond nog een lekker Pepernoten-toetje voor je. De Pieten zijn wekenlang druk in de weer om elke avond de schoenen te vullen. Dat is best een klus. Daarom heb ik een idee. Laten we ze morgenavond verrassen met een lekker pepernoten-toetje. Je zet hem gewoon naast je schoen. Moet jij eens kijken wat je daar morgenvanavond in vindt! Of je maakt hem natuurlijk gewoon lekker voor na het eten. Want, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nu al een overschot aan kruidnoten in mijn voorraadkast liggen. Niet dat ik ze koop, want ik bak ze eigenlijk liever zelf, maar ik heb er nogal wat gekregen. Geen probleem hoor, dan maken we er gewoon een lekker kruidnotentoetje van. Het is geïnspireerd op de Italiaanse tiramisu, maar ik heb de drank weggelaten. Geniet ze!
Recept
Pepernoten-toetje
bevat lactose en gluten
Dit heb je nodig voor 4 personen:
2 eieren
100 gr witte suiker
1 tl speculaaskruiden
250 gr kwark
100 ml versgezette espresso (dat is 2 kopjes)
150 gr kruidnoten
stukje pure chocolade
Extra: handmixer, rasp, 4 glazen schaaltjes/glazen.
Zo maak je het pepernoten-toetje:
Splits de eieren en verdeel ze over 2 brandschone kommen.
Klop eerst de eiwitten stijf met 50 gram suiker en maak je handmixer daarna schoon.
Klop nu met de handmixer de dooiers met de rest van de suiker en de speculaaskruiden tot een romig mengsel. Meng de kwark in gedeelten door dit dooiermengsel. En spatel dan ook de eiwitten luchtig door het mengsel heen. Let op dat je niet teveel omschept, want dan gaat de luchtigheid er uit.
Maak de espressokoffie in je koffiemachine. Doe de kruidnoten in een schaal en giet er de koffie overheen. Laat het niet een zompig geheel worden!!
Vul een glaasje met wat kruidnoten, doe daar een flinke lepel kwarkmengsel overheen. Maak nogmaals een laag met de rest van de kruidnoten en dan weer een laag kwarkmengsel.
Zet de glazen in de koelkast en laat ze daar minimaal 1 uur opstijven.
Haal het toetje kort voor het serveren uit de koelkast en strooi er nog wat kruidnoten bovenop. Rasp daar wat chocolade overheen en serveer direct.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
Of wil je iemand een kookboek cadeau doen met Sinterklaas?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.