pepernoten-toetje

Hopla, ik heb op de valreep van Sinterklaasavond nog een lekker Pepernoten-toetje voor je. De Pieten zijn wekenlang druk in de weer om elke avond de schoenen te vullen. Dat is best een klus. Daarom heb ik een idee. Laten we ze morgenavond  verrassen met een lekker pepernoten-toetje. Je zet hem gewoon naast je schoen. Moet jij eens kijken wat je daar morgenvanavond in vindt! Of je maakt hem natuurlijk gewoon lekker voor na het eten. Want, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nu al een overschot aan kruidnoten in mijn voorraadkast liggen. Niet dat ik ze koop, want ik bak ze eigenlijk liever zelf, maar ik heb er nogal wat gekregen. Geen probleem hoor, dan maken we er gewoon een lekker kruidnotentoetje van. Het is geïnspireerd op de Italiaanse tiramisu, maar ik heb de drank weggelaten. Geniet ze!

Recept

Pepernoten-toetje

bevat lactose en gluten

pepernoten-toetje

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 eieren

100 gr witte suiker

1 tl speculaaskruiden

250 gr kwark

100 ml versgezette espresso (dat is 2 kopjes)

150 gr kruidnoten

stukje pure chocolade

Extra: handmixer, rasp, 4 glazen schaaltjes/glazen.

pepernoten-toetje

Zo maak je het pepernoten-toetje:

Splits de eieren en verdeel ze over 2 brandschone kommen.

Klop eerst de eiwitten stijf met 50 gram suiker en maak je handmixer daarna schoon.

Klop nu met de handmixer de dooiers met de rest van de suiker en de speculaaskruiden tot een romig mengsel. Meng de kwark in gedeelten door dit dooiermengsel. En spatel dan ook de eiwitten luchtig door het mengsel heen. Let op dat je niet teveel omschept, want dan gaat de luchtigheid er uit.

Maak de espressokoffie in je koffiemachine. Doe de kruidnoten in een schaal en giet er de koffie overheen. Laat het niet een zompig geheel worden!!

Vul een glaasje met wat kruidnoten, doe daar een flinke lepel kwarkmengsel overheen. Maak nogmaals een laag met de rest van de kruidnoten en dan weer een laag kwarkmengsel.

Zet de glazen in de koelkast en laat ze daar minimaal 1 uur opstijven.

Haal het toetje kort voor het serveren uit de koelkast en strooi er nog wat kruidnoten bovenop. Rasp daar wat chocolade overheen en serveer direct.

pepernoten-toetje

 

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

Of wil je iemand een kookboek cadeau doen met Sinterklaas?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!

TG Facebook Comments

04.12.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.