-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ooit deed ik een leuke workshop Paté maken bij slagerij Vonk in Baarn. En laatst vond ik in mijn telefoonnotities zowaar de beschrijving van de avond. En ik maar denken dat ik ze kwijt was. Afijn, paté maken is een leuke bezigheid. Natuurlijk is het resultaat niet te vergelijken met de paté uit de winkel. Wel kwam mijn paté in de buurt van de heerlijke verse die mijn slager met kerst altijd van een geheim adresje uit de Ardennen haalt. Dat doet overigens ook restaurant Le Canard in Utrecht. Een heerlijk klein tentje met eten uit de Ardennen. Hopelijk kunnen ze straks weer open. Maar goed, wil je thuis ook een poging wagen om paté te maken dan moet je je slager lief aankijken en onderstaande spelregels in acht nemen.
Recept zelf paté maken

Ingrediënten
- 1 deel varkenslever
- 1 deel vet, het beste is kinnebak
- 1 deel mager varkensvlees zoals varkensschouder
- repen spek
- nitrietzout
- kruiden naar keuze

Bereiding
Eerst moet je de galgangen uit de lever halen. Dit zijn een soort dikke, witte spieren. maar je kunt uiteraard ook je slager vragen of hij ze er uit wil halen.
Snijd al het vlees in blokjes en voeg ze dan samen in een bak. Doe die in een keukenmachine of worstmachine. Ik heb ooit een handmatige worstmachine op de kop getikt bij de kringloop. Online zijn ze ook te koop.
Voor het volgende ingrediënt moet je vrienden worden met je slager. Vraag hem of je wat nitrietzout, ook wel kleurzout genoemd, van hem mag kopen voor je eigen paté. Denk nou niet, ik wil geen nitriet eten. Je moet dit uiteraard niet teveel eten, maar het is voor je eigen veiligheid om het wel te gebruiken. Bovendien houdt het je vlees mooi op kleur.
Houd qua gebruik altijd de volgende verhouding aan: 15 gr nitrietzout per kilogram vlees.
Doe er dan 5 gram gemengde kruiden naar keus bij het vlees. Peper, laurier en jeneverbes zijn een goede combi. Voeg ze gedroogd en in poedervorm toe.
Meng alles goed door elkaar. Vet een aardewerken schaal in en bekleed die met repen spek. Schep het vervolgens het vlees er in. Dek het geheel af met de spekrepen.
Bekleed de schaal helemaal met aluminiumfolie. Zet die in een andere ovenschaal (om het vet op te vangen) Zet die schaal in een voorverwarmde oven van slechts 120 graden. Laat hem daar twee uur in staan. Haal de folie van de schalen en bak je paté dan nog een half uurtje na.
Heb je een vleesthermometer? Voel dan of de kerntemperatuur 70 graden is. Zo ja, dan zit je goed.
Je paté is nu 4 dagen houdbaar in de koeling. Je kunt hem ook invriezen.

Wil je straks weer uit eten en lekkere paté uit de Ardennen eten? Ga dan naar restaurant Le Canard in Utrecht
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.