-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zo vandaag ga ik voor deze lekker simpele, voedzame pastinaaksoep met tomaat. De combi tomaten (uit blik) en pastinaak geeft de soep een aparte, frisse smaak. En er zitten natuurlijk lekker veel vitaminen in. In de handige weckpot kan ik hem ook altijd nog bewaren in de koelkast. En weet je wat ook zo handig is aan deze tomaten-pastinaak soep? Je kunt hem ook als pastasaus maken. Dan doe je er maar een beetje bouillon bij. 200 ml bijvoorbeeld in plaats van een hele liter. En hup, je hebt een aparte tomatensaus.
Recept
Pastinaaksoep met tomaat
bevat lactose-glutenvrij
Dit heb je nodig voor 4 personen:
25 gr roomboter
2 uien, gesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngesneden
1 el sambal
350 gr pastinaken, in plakjes gesneden
400 gr hele tomaten uit blik
1/2 el djahé (gemberpoeder)
1/2 el djinten (komijn)
1 ltr bouillon (vers of van 1 l gekookt water + 2 groentebouillon blokjes zonder gluten)
Zo maak je de pastinaak soep:
Verwarm een soeppan. Smelt hier vervolgens zachtjes de boter in. Fruit dan de ui en knoflook vijf minuten op laag vuur in de boter. Voeg na een paar minuten de sambal toe en roer die goed door de uien en knoflook.
Voeg dan ook de plakjes pastinaak toe en bak deze nog eens vijf minuten mee. Roer goed door elkaar.
Voeg dan de tomaten uit blik en de specerijen toe.
En giet daar tenslotte de bouillon bij.
Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit, pureer de soep dan met een staafmixer of een blender.
Proef!
Is ie lekker? Dan ben je klaar.
Mag er nog wat zout of peper bij? Ga je gang.
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.