-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Op deze warme Doe-Dinsdag met aardig wat zon heb ik een Pastinaak cake voor je. Je kent natuurlijk de worteltjescake, of de courgettecake, maar ook de zoetige pastinaak is een heerlijke smaakmaker in je cake. Eet je meteen een gezonde Hollandse groente.
Dan mag je wel even zondigen toch? De cake is trouwens lactosevrij, want ik maakte hem met zonnebloemolie in plaats van boter.
Recept Pastinaak cake
1 cake-90 minuten-makkelijk
bevat gluten-noten en ei
lactosevrij
Ingrediënten
250 ml zonnebloemolie
250 gr lichtbruine basterdsuiker
2 ei
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
1 el kaneelpoeder
snufje zout
1 pastinaak, geschild en fijn geraspt
pecannoten
Bereiding
Verwarm de oven eerst voor op 170 graden.
Bekleed dan een cakeblik met bakpapier.
Klop de zonnebloemolie samen met de suiker en de eieren in een schone kom met een garde tot een soepele massa
Zeef vervolgens het bakmeel samen met het bakpoeder, de kaneel en het zout boven een andere kom.
Meng deze droge massa door de olie-suiker massa en schep het er met een lepel door.
Voeg daarna de pastinaak toe. Roer alles voorzichtig met de lepel tot het gemengd is.
Giet tenslotte het beslag in de vorm. Decoreer de cake met wat stukjes pecannoot (andere noten kan ook hoor) en bak de cake in zo’n vijftig minuten gaar.
Checken of je cake gaar is doe je zo:
Steek er met een satéprikker in. Als deze er schoon weer uitkomt is hij gaar. Blijft er wat aan de sateprikker plakken, zet de cake dan nog even (5-10 minuten)terug in de oven.
Laat de cake in het blik afkoelen.
Kom ook naar de kookworkshop Conserveren op
24 maart-21 april-9 juni-7 juli of 29 september 2018!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.