-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Pastinaak aardappel salade is een heerlijk slank winter gerecht. Wintergroente zijn nu spotgoedkoop en zitten bomvol vitaminen. En dat is precies wat we willen in januari. Op alle gebied een beetje minderen nietwaar. Maar qua smaak gaan we dat natuurlijk niet doen. En dat hoeft ook niet, want de friszoete pastinaak heeft zoveel smaak van zichzelf. Daar hoef je niet veel voor te doen om er iets lekkers mee te maken. Zo maak ik er deze heerlijke salade van met aardappels en een heerlijke yoghurt-dressing. Je kunt de salade als voorafje eten, maar ook als lunch. Zo ga je lekker fit het nieuwe jaar in met Hollandse vitaminebommetjes. Past ook nog eens prima in een dieet!
Recept
Pastinaak aardappel salade
2 personen-30 minuten-super makkelijk

Ingrediënten
- 250 gr vastkokende aardappelen (Accent, Rosa, Desire, Nicola)
- 1 pastinaak
- stukje gember ter grootte van je duimtop
- bosje dille
- 100 ml yoghurt
- 2 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- scheutje appelsap

Bereiding
Schil eerst de aardappelen en breng ze in ruim water aan de kook.
Schil dan ook de pastinaak en rasp hem grof.
Rasp vervolgens ook de gember en voeg die bij de pastinaak. Roer ze goed door elkaar zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Giet de gekookte aardappelen af en houd ze onder koud stromend water. Dep ze droog en zet ze even weg om verder af te koelen.
Snijd de aardappels in blokjes en doe ze door de pastinaak.
Meng de yoghurt, citroensap, rasp en appelsap samen met wat peper en zout. Proef en breng verder op smaak zoals jij lekker vindt.
Schep deze yoghurtdressing door de pastinaak en aardappelblokjes.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.