pasteitjes

Ik heb vandaag lekkere pasteitjes voor je. Niet alleen heel handig voor de gewone woensdagavond, maar deze pasteitjes zijn ook uiterst geschikt om tijdens oud en nieuw als hapje te serveren. Je kunt ze, in plaats van groenten, ook heerlijk vullen met wat stoofvlees. Of, wat denk je van een lekker pasteitje met appel-kaneelvulling en een bolletje ijs als nagerecht? Kortom met deze pasteitjes kun je deze maand alle kanten op. Het is maar net wat je wil. Voor vandaag vul ik ze met restjes groenten die ik over had van de kerst. Dat ruimt meteen zo lekker de koelkast op.  Daar hou ik ook van. 

Recept groente pasteitjes

bevat: gluten en lactose

pasteitjes

Dit heb je nodig voor 4 personen:

8 plakjes bladerdeeg

2 uien

250 gr knolselderij

1 pastinaak

2 rode bietjes of 1 grote

50 gr pijnboompitten

1 tl gedroogde rozemarijn

1 tl gedroogde tijm

50 gr rozijnen

4 eieren

30 ml melk

zout en peper

Extra: muffinvorm, rasp

 

Zo bereid je de groentepasteitjes:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Haal het bladerdeeg uit de diepvries

Ontvel de uien en hak ze fijn.

Snijd een stuk van deknolselderij van ongeveer 250 gram. Verwijder de pitten.

Schil de pastinaak en de bietjes.

Rasp alle groenten nu op een grove rasp. Of maal ze in je keukenmachine.

knolselderijrasp

Verwarm een grote koekenpan en doe daar de pijnboompitten in. Rooster ze lichtbruin. Haal ze uit de pan.

Doe nu in dezelfde pan wat olijfolie en fruit hierin de fijngehakte ui. Voeg na 3 minuten de geraspte groenten toe en roer door. Voeg de kruiden en de rozijnen toe.

Kluts in een bakje de 4 eieren en de melk los. Voeg wat peper en zout toe.

Bekleed elke muffinvorm met een plak bladerdeeg. Siliconen bakvormen hoef je niet in te vetten, metalen wel! Vul het bladerdeeg met de groentevulling en giet er wat van het eimengsel bovenop. Houd een klein beetje van het eimengsel over!!

Vouw het deeg een beetje, maar niet helemaal, dicht  Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.

Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.

Klassieke pastei

Ik heb ook het recept van een klassieke pie voor je met echt Engels korstdeeg. Klik hier voor het recept

TG Facebook Comments

28.12.2016
Geplaatst in hartige taart, snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.