-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag lekkere pasteitjes voor je. Niet alleen heel handig voor de gewone woensdagavond, maar deze pasteitjes zijn ook uiterst geschikt om tijdens oud en nieuw als hapje te serveren. Je kunt ze, in plaats van groenten, ook heerlijk vullen met wat stoofvlees. Of, wat denk je van een lekker pasteitje met appel-kaneelvulling en een bolletje ijs als nagerecht? Kortom met deze pasteitjes kun je deze maand alle kanten op. Het is maar net wat je wil. Voor vandaag vul ik ze met restjes groenten die ik over had van de kerst. Dat ruimt meteen zo lekker de koelkast op. Daar hou ik ook van.
Recept groente pasteitjes
bevat: gluten en lactose
Dit heb je nodig voor 4 personen:
8 plakjes bladerdeeg
2 uien
250 gr knolselderij
1 pastinaak
2 rode bietjes of 1 grote
50 gr pijnboompitten
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
50 gr rozijnen
4 eieren
30 ml melk
zout en peper
Extra: muffinvorm, rasp
Zo bereid je de groentepasteitjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal het bladerdeeg uit de diepvries
Ontvel de uien en hak ze fijn.
Snijd een stuk van deknolselderij van ongeveer 250 gram. Verwijder de pitten.
Schil de pastinaak en de bietjes.
Rasp alle groenten nu op een grove rasp. Of maal ze in je keukenmachine.
Verwarm een grote koekenpan en doe daar de pijnboompitten in. Rooster ze lichtbruin. Haal ze uit de pan.
Doe nu in dezelfde pan wat olijfolie en fruit hierin de fijngehakte ui. Voeg na 3 minuten de geraspte groenten toe en roer door. Voeg de kruiden en de rozijnen toe.
Kluts in een bakje de 4 eieren en de melk los. Voeg wat peper en zout toe.
Bekleed elke muffinvorm met een plak bladerdeeg. Siliconen bakvormen hoef je niet in te vetten, metalen wel! Vul het bladerdeeg met de groentevulling en giet er wat van het eimengsel bovenop. Houd een klein beetje van het eimengsel over!!
Vouw het deeg een beetje, maar niet helemaal, dicht Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.

Klassieke pastei
Ik heb ook het recept van een klassieke pie voor je met echt Engels korstdeeg. Klik hier voor het recept
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.