-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Pastasalade! Heb je zin om morgen voor de lunch iets lekkers en gezonds mee naar je werk te nemen? Maak dan deze heerlijke pastasalade. Vanavond tijdens het koken van het avondeten maak je hem klaar. Je doet het in een oude, schone jampot en kunt hem daarna gewoon in de koelkast zetten. Trekken de smaken ook nog eens lekker in. En morgenochtend hoef je alleen nog maar de pot te pakken en klaar ben je. In onderstaand recept zet ik de ingrediënten voor een smakelijke salade. Maar je kunt natuurlijk ook kijken welke restjes nog in de koelkast hebt en die lekker in de pastasalade doen. Da’s wel zo duurzaam! Lekkere lunch vast.
Recept pastasalade
1 persoon – 15 minuten – supermakkelijk
Tip:
Probeer de koolhydraat rijke pasta aan te vullen met groenten en eiwitten. Vooral die laatste zorgen dat de koolhydraten uit de pasta wat minder snel in je bloed worden opgenomen en dat voorkomt weer dat je snel honger krijgt. Eiwitten zitten vooral in zuivel, eieren, peulvruchten en vis.
Ingrediënten
100 gr pasta
1/2 winterpeen, geraspt
1 bosui, in ringen gesneden
50 gr mozzarella
1 tl paprikapoeder
1 el mayonaise
peper en zout
1 el yoghurt
1 tl kappertjes
klein blikje tonijn
1 el pijnboompitjes, even geroosterd in de pan
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de pasta daarna afkoelen. Dit proces kun je versnellen door de pasta met koud water af te spoelen.
Meng alle ingrediënten van de lijst door de pasta en hussel alles goed door elkaar.
Proef of je de pastasalade lekker vindt en breng hem eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe de salade in een brandschone jampot (schoon uit de vaatwasser is prima), draai de deksel er op en zet hem in de koelkast. Zo kunnen de smaken nog lekker in elkaar trekken.
Haal de pastasalade de volgende ochtend uit de koelkast en neem hem mee naar je werk. Heel handig zijn lunchtasjes om je lunch in mee te nemen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.