Pastasalade

Pastasalade! Heb je zin om morgen voor de lunch iets lekkers en gezonds mee naar je werk te nemen? Maak dan deze heerlijke pastasalade. Vanavond tijdens het koken van het avondeten maak je hem klaar. Je doet het in een oude, schone jampot en kunt hem daarna gewoon in de koelkast zetten. Trekken de smaken ook nog eens lekker in. En morgenochtend hoef je alleen nog maar de pot te pakken en klaar ben je. In onderstaand recept zet ik de ingrediënten voor een smakelijke salade. Maar je kunt natuurlijk ook kijken welke restjes nog in de koelkast hebt en die lekker in de pastasalade doen. Da’s wel zo duurzaam! Lekkere lunch vast.

Recept pastasalade

1 persoon – 15 minuten – supermakkelijk

Pastasalade

Tip:

 Probeer de koolhydraat rijke pasta aan te vullen met groenten en eiwitten. Vooral die laatste zorgen dat de koolhydraten uit de pasta wat minder snel in je bloed worden opgenomen en dat voorkomt weer dat je snel honger krijgt. Eiwitten zitten vooral in zuivel, eieren, peulvruchten en vis.

Ingrediënten

100 gr  pasta

1/2 winterpeen, geraspt

1 bosui, in ringen gesneden

50 gr mozzarella

1 tl paprikapoeder

1 el mayonaise

peper en zout

1 el yoghurt

1 tl kappertjes

klein blikje tonijn

1 el pijnboompitjes, even geroosterd in de pan

Pastasalade

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de pasta daarna afkoelen. Dit proces kun je versnellen door de pasta met koud water af te spoelen.

Meng alle ingrediënten van de lijst door de pasta en hussel alles goed door elkaar.

Proef of je de pastasalade lekker vindt en breng hem eventueel verder op smaak met zout en peper.

Doe de salade in een brandschone jampot (schoon uit de vaatwasser is prima), draai de deksel er op en zet hem in de koelkast. Zo kunnen de smaken nog lekker in elkaar trekken.

Haal de pastasalade de volgende ochtend uit de koelkast en neem hem mee naar je werk. Heel handig zijn lunchtasjes om je lunch in mee te nemen.

 

TG Facebook Comments

21.02.2017
Geplaatst in lunch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.