Zomerse spaghetti

Vandaag heb ik een heerlijke zomerse spaghetti voor je. Ideaal voor een warme dag als vandaag. Je eet ook nog eens supergezond en je bent in no time klaar. De tomaten en paprika’s die ik gebruik in dit gerecht komen trouwens uit de Hollandse kas. Daar let ik nu altijd op als ik dit soort zomerse groenten koop. Ik heb liever een verse Hollandse kaspaprika dan een halfdroog exemplaar van ver weg. Dus ik kijk altijd op de sticker, of het bijbehorende bordje, wat het land van herkomst is. En ook al kunnen we het hier dan alleen in de kas telen, en niet buiten. We zijn daar wel heel goed in hier in Nederland. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.

Recept

Zomerse spaghetti

4 personen – 20 minuten – supermakkelijk

Zomerse spaghetti

Ingrediënten

1 pak spaghetti van 500 gr

1 tl zout

4 Hollandse kastomaten

2 Hollandse kaspaprika’s

4 lente-uien

2 tenen knoflook

1 el gedroogde oregano

1 tl gedroogde pepertjes

zout en peper

2 blikjes tonijnstukjes in olie

goede olijfolie

Zomerse spaghettiBereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met 1 tl zout. Of kook de pasta 2 minuten, draai het vuur uit en laat de pan net zo lang staan als op de verpakking staat aangegeven dat het moet koken. Dit is dé truc om altijd pasta al dente te hebben.

Was en snijd alle groenten, de knoflook en de lente uien fijn. Doe ze bij elkaar in een schaal. Voeg de oregano, pepertjes en tonijn toe. Voeg een goede scheut olie toe en hussel de boel goed door elkaar.

Giet de pasta af. Schik wat pasta op een bord en doe daar een flinke opscheplepel van de rauwe groenten overheen. Giet er nog wat lekkere olie over en zet zout en peper op tafel zodat iedereen die naar smaak toe kan voegen.

Uiteraard kun j eer ook nog kappertjes of olijven bij serveren.

Eet smakelijk!

Zomerse spaghetti

 

TG Facebook Comments

29.05.2018
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.