tagliatelle met kip en spinazieIk heb hier een heerlijk pastagerecht van tagliatelle met kip en spinazie. Tagliatelle komt uit de Italiaanse stad Bologna. Ik bracht er deze vakantie 2 weken door. Nou gaan ze in Bologna heel serieus met hun pasta om. Het recept en de maten van de echte Bolognese tagliatelle zijn in 1972 bij de Kamer van Koophandel in Bologna gedeponeerd. Er is vastgelegd dat de tagliatella rauw 7 mm breed moet zijn en gekookt 8 mm.  Ze hebben zelfs een gouden tagliattella om dit feit kracht bij te zetten. Maar nu terug naar Nederland, de overgang is met deze temperaturen trouwens niet zo heel groot. Op dit moment komt de spinazie vers van het Hollandse land, dus heb ik hier heerlijk verse spinazie gebruikt. Overigens is die uit de diepvries ook prima te eten en zitten daar ook veel vitaminen in. Dus geniet op deze Makkelijke Maandag van tagliatelle met kip en spinazie.

Recept

Tagliatelle

met kip en spinazie

 4 personen- 30 minuten-makkelijk

bevat vlees-gluten en lactose

Ingrediënten

400 gr tagliatelle

1 ui, gesnipperd

2 el olijfolie

300 gr kipfilet, in blokjes gesneden

1 el gerookt paprikapoeder

1 tl paprikapoeder zoet

300 gr verse spinazie

100 ml slagroom

25 gr geraspte oude kaas

zwarte peper

kip

Bereiding

Zet eerst een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Kook hierin de tagliatelle beetgaar (al dente) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit dan een grote bakpan op het vuur. Fruit daarin de gesnipperde ui in 2 el olijfolie.

Schep vervolgens de kip erdoor en bak de kipblokjes even rondom goed gaar. Strooi royaal het zout en de beide paprikapoeders over de kip, samen met de peper.

Was daarna de spinazie en laat die goed uitlekken. Voeg de groente toe aan de kip.

Voeg, als de spinazie geslonken is de room toe. Doe er dan de geraspte kaas bij en roer even lekker door. Zet het vuur dan lager en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Schep tenslotte de tagliatelle door de saus en warm deze even mee. Serveer in diepe borden strooi er de geraspte kaas en een snufje zwarte peper over.

Geniet van je tagliatelle met kipen spinazie!

Tip: Je kunt de room vervangen door bouillon.

tagliatelle met kip en spinazie

 

Tagliatelle al ragu

We kennen in Nederland allemaal de spaghetti Bolognese. Maar wist je dat deze in Bologna niet bestaat? Daar heet het tagliatelle al ragu. Ragu staat voor saus en is in Bologna dus de saus die wij kennen als Bolognesesaus. Ze eten hun saus daar echter met tagliatelle en niet met spaghetti. Wat maakt het uit hoor ik je denken. Maar voor een Italiaan, en zeker een Bolognees, is het echt niet hetzelfde.

Gouden tagliatelle

 

In Het Hollands Maandkookboek heb ik een vegetarisch kerstmenu met daarin als hoofdgerecht tagliatelle met vega Bolognesesaus!

Het boek bestel je hier

TG Facebook Comments

06.08.2018
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.