pasta met spinazie

Ik heb een lekker makkelijk recept van pasta met spinazie voor je. Ik maakte dit recept met orechiette. Een speciale ronde pasta die je tegenwoordig ook in de Nederlandse supermarkt kunt krijgen. Ik vind deze pasta heerlijk om te eten. Helemaal met de lekkere ziltige spinazie die ik erbij maak. Het recept is op en top Italiaans. Eenvoudig en smaakvol. En het is zo gemaakt!

Recept Pasta met spinazie

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat gluten-lactosevrij

Ingrediënten

  • 500 gr pasta orechiette
  • 4 ansjovis, uit blik
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • een gedroogd rood pepertje
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 gr spinazie, gewassen
  • 1/4 ltr bouillon
  • parmezaanse kaas
homemade orechiette
Homemade orechiette

Bereiding

Zet een pan water op voor de pasta. Voeg de pasta toe zodra het water kookt.

Zet een grote bakpan op een matig vuur. Fruit vervolgens eerst de ansjovisjes in wat olijfolie. Deze smelten zachtjes in de olie. Voeg dan de gesnipperde de ui toe. Als de ui doorzichtig wordt voeg je pas de knoflook toe. Bak even mee en doe er dan spinazie, de kruiden en gedroogd pepertje doorheen en fruit nog een paar minuten.

De spinazie gaat niet in een keer, dus doe dat beetje bij beetje. Als het geslonken is voeg je een nieuwe lading toe.

Doe er tenslotte de bouillon bij en laat even 5 minuten pruttelen.

Giet de pasta af en doe ze in een ruime schaal. Doe de saus over de pasta. Verdeel nog wat geraspte parmezaanse kaas over de pasta en dien direct op.   

pasta met spinazie

Zin om zelf pasta te leren maken?

Schrijf je dan in voor de workshop Verse pasta maken die ik vrijdag 17 mei geef in de kookstudio van Homemade Heidy in Houten

Kookstudio Homemade Heidy in Houten


Door de familie en vrienden van mijn Italiaanse man leerde ik de echte Italiaanse pasta maken en zodra ik ook maar tijd heb zal ik mijn pasta altijd vers maken. Gewoon omdat het zo verschrikkelijk lekker is. Tijdens de workshop leer ik je niet alleen verschillende soorten pasta maken, ik vertel je ook waarom pasta zo heilig is voor de Italianen. Welke saus bij welke pastasaus hoort en waarom je geen stuk vlees of vis bij pasta mag serveren. Dan leg ik je ook uit waarom ze in Italië helemaal geen Bolognesesaus kennen. Samen maken we 3 soorten pasta, leer je pastavormen zoals tortellini maken en bijpassende sauzen koken. Na afloop eten we alles gezellig met elkaar op en krijg je mijn kookboek mee naar huis waar je ook diverse pasta recepten in vindt. Inschrijven voor de workshop kan hier.

pasta met spinazie

TG Facebook Comments

28.02.2019
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.