-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze heerlijke pasta maakte ik gisteren voor de eerste zondagse ‘Pranzo’ van dit jaar. Wat dat is? Dat is eigenlijk gewoon Italiaans voor lunch. Maar de zondagse lunch is niet zomaar een lunch in Italië. Dat is een heerlijk 4 tot 5 gangen diner met hapjes, pasta, een hoofdgerecht en een toetje, waarbij je rustig een paar uur aan tafel zit. Ik vind het ideaal voor een regenachtige, of zoals gisteren sneeuwachtige, lome zondagmiddag. De kinderen eten van elke gang wat mee en gaan tussendoor gewoon hun eigen gang. De ouders zitten heerlijk relaxed aan tafel en kletsen gezellig bij. Om een uurtje of 5 rolt iedereen van tafel. ’s Avonds hoef je alleen nog maar een boterham te eten. Een super gezellige en lekkere Italiaanse gewoonte dus die ik graag met onze vrienden deel. Jammer dat wij dat in Nederland voor de rest niet kennen. We hebben zo’n slechte lunch-cultuur dat je zelfs op zondagmiddag in een betaalbaar Nederlands restaurant bijna nooit verder komt dan een broodje, uitsmijter of soepje. Ik zeg, we moeten in Nederland allemaal aan de uitgebreide zondagse lunch met een lekkere pasta uit de oven!
Recept pasta uit de oven
4 personen – 1 uur – makkelijk
Ingrediënten
1 forse prei
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
300 gr pasta
250 gr oude kaas, geraspt
100 gr zachte schimmelkaas
50 gr boter
35 gr bloem
500 ml melk
1 tl nootmuskaat
zout en peper

Voorafjes bij de Italiaanse lunch.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
Snijd de prei in ringen van 0,5 cm dik.
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, prei 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Doe de pasta in het kokende water.
Smelt de 50 gr boter in een ruime steelpan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Je hebt nu een béchamelsaus gemaakt.
Voeg de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken. Neem de steelpan van het vuur. Roer de schimmelkaas en de helft van de oude kaas erdoor.
Giet de gekookte pasta af. Doe dit in een grote ovenschaal. Doe daar de prei-ui saus bij en hussel goed door elkaar. Doe de helft van de béchamelsaus erbij en roer goed om. Giet de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik het hier helemaal mee eens ben! En zelfs die boterham ’s avonds blijkt in de praktijk niet altijd nodig ;-)
Haha Casa Pranzo blijft open hoor!