-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Yeahh ik heb hier een heerlijke zomerse pasta met tuinbonen en tomaat uit de oude doos voor je. Ik deelde hem vorig jaar al met je en kreeg er veel enthousiaste reacties op. Dus mag hij vandaag weer op het blog. Gewoon omdat deze zomerse pasta heerlijk is. Tijdens deze tropisch warme dagen gaan alle foodbloggers massaal over op de recepten voor salades. En dan met name koude pastasalades. Op zich niks mis mee, maar na een paar dagen salades word ik er altijd een beetje flauw van en wil ik altijd graag weer wat warms eten. Maar ik geef toe, ik heb zeker geen zin om bij deze temperaturen lang in de keuken te staan en boven een paar warme pannen extra te gaan staan zweten. Dus bedacht ik deze zeer eenvoudige pasta met verse Hollandse tuinbonen. Die komen nu volop uit mijn eigen moestuin. Gelukkig liggen ze ook voor een habbekrats bij je groenteboer. Dus ik zou zeggen, maak deze pasta vanavond en iedereen zal verbaasd zijn over de simpele lekkere smaken. En ze hebben vast niet door dat er tuinbonen in zitten!!

Tuinbonen van eigen oogst
Recept
pasta met tuinbonen en tomaat
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat lactose en gluten-vegetarisch
Ingrediënten
1 kg verse tuinbonen
400 gr pasta naar keuze, schelpjes of vlinders passen heel goed!
5 el olijfolie, extra vierge
4 tomaten
1 citroen
bosje basilicum
bol mozzarella di buffola
50 gr parmezaanse kaas, fijn geraspt
Bereiding:
Haal de tuinbonen uit de grote peulen.
Blancheer de tuinbonen 1 of uiterlijk twee minuten in kokend water.
Zet een pan water op met 1 tl zout en breng die aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze exact 2 minuten (geteld vanaf het kookpunt) Laat de pan pasta daarna net zo lang staan als de kooktijd van de pasta op het pak aangeeft. Dat zal ergens rond de tien minuten zijn. Zo kook je je pasta altijd al dente!
Meng in een kom de olijfolie, citroensap en peper en zout. Zet even weg.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Was de basilicum en hak deze fijn.
Giet de pasta af. Doe de tuinbonen erdoor. Meng het olijfolie mengsel en de stukjes tomaat erdoor en hussel het goed door elkaar om alles goed te mengen.
Schep de pasta op de borden en garneer deze met stukjes mozzarella, de fijngehakte basilicum en de parmezaanse kaas.
TIPS:
Als je van citroen houdt kun je ook nog wat van de schil over het gerecht raspen. Zorg dan wel dat je de citroen goed gewassen hebt.
Wat betreft de mozzarella adviseer ik je om die bij je kaasboer te kopen als je de kans hebt. Of koop de duurdere in de supermarkt. Die goedkope smaakt echt nergens naar.En omdat je hem in dit gerecht niet smelt is de smaak extra belangrijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.