spaghetti met rauwe zomergroenten

Deze Makkelijke Maandag heb ik een heerlijke pasta met rauwe zomergroenten voor je. Ideaal voor een warme dag als vandaag. Je eet ook nog eens supergezond en je bent in no time klaar. Wat wil je nog meer! Het ging er hier gisteravond in als koek, maar ik heb dan ook twee echte pastamonsters in huis. De tomaten en paprika’s die ik gebruik in dit gerecht komen uit de Hollandse kas. Daar let ik nu altijd op als ik dit soort zomerse groenten koop. Ik heb liever een verse Hollandse kaspaprika dan een halfdroog exemplaar van ver weg. Dus ik kijk altijd op de sticker, of het bijbehorende bordje, wat het land van herkomst is. Het verbaasd me trouwens hoeveel groenten, die nu bij ons in het seizoen zijn, toch uit Spanje en Egypte komen.Tja, het zal wel goedkoper zijn, maar ik betaal liever ietsje meer voor vers van dichtbij. En ook al kunnen we het hier dan alleen in de kas telen, en niet buiten. We zijn daar wel heel goed in hier in Nederland. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.

Recept

Pasta met rauwe zomergroenten

4 personen – 20 minuten – supermakkelijk

Pasta met rauwe zomergroenten

Ingrediënten

1 pak spaghetti van 500 gr

1 tl zout

8 Hollandse kastomaten

2 Hollandse kaspaprika’s

4 lente-uien

2 tenen knoflook

1 el gedroogde oregano

1 tl gedroogde pepertjes

zout en peper

2 blikjes tonijnstukjes in olie

goede olijfolie

Pasta met rauwe zomergroenten

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of kook de pasta 2 minuten, draai het vuur uit en laat de pan net zo lang staan als op de verpakking staat aangegeven dat het moet koken. Dit is dé truc om altijd pasta al dente te hebben. En het is ook nog eens duurzaam!

Was en snijd alle groenten, de knoflook en de lente uien fijn. Doe ze bij elkaar in een schaal. Voeg de oregano, pepertjes en tonijn toe. Voeg vervolgens een goede scheut olie toe en hussel de boel lekker door elkaar.

Giet de pasta af. Schik wat pasta op een bord en doe daar een flinke opscheplepel van de rauwe groenten overheen. Giet er nog wat lekkere olie over en zet zout en peper op tafel zodat iedereen die naar smaak toe kan voegen.

Uiteraard kun j eer ook nog kappertjes of olijven bij serveren.

Eet smakelijk!

Pasta met rauwe zomergroenten

Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.

Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

31.07.2017
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.