-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ohh wat konden we gisteravond weer heerlijk buiten eten. En omdat we bezoek hadden, maakte ik meteen een grote schaal pasta met Hollandse zomergroenten. Deze pasta heb ik afgeleid van een Italiaans gerecht dat ‘Pasta van de herder’ heet. Waarom dat zo heet is een raadsel. Het bijzondere er aan is dat je de groenten er los bij serveert. Dat vind ik wel een gezellige manier van pasta eten. En aangezien het vanavond weer buiten eten weer is, deel ik het recept met je. Kun jij dit straks ook lekker buiten eten. Je bent zo klaar!
Recept
Pasta met
zomergroenten
Soffritto maken
Zoals bij veel Italiaanse pastasauzen maak ik hier eerst een soffritto. Dat is een basis voor vele soepen en sauzen uit de Italiaanse keuken. De Fransen kennen het ook en noemen het mirepoix. Soffritto, dat je trouwens niet moet verwarren met het Spaanse sofrito, bestaat uit 2 delen ui, 1 deel bleekselderij en 1 deel wortel. Voor dit gerecht gebruikte ik: 100 gr ui, 50 gr bleekselderij en 50 gr wortel. Snijd deze alledrie in heel kleine blokjes. Om te bakken zet je een kleine pan op het vuur, doet er een scheut olijfolie in en dan alle groenten er in een keer bij. Op zacht vuur laat je dit vervolgens zo’n 20 minuten staan. Let op: de groenten en ui mogen niet verkleuren. Roer de groenten ook af en toe om.
Het vervolg-recept
Ingrediënten
500 gr pasta naar keuze
1 Courgette,
1 Aubergine
250 gr spek , in reepjes
2 blikjes gepelde tomaten
250 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes.
Geraspte oude kaas
30 gr zwarte olijven
Bereiding:
Saus stap 1
Voeg eerst het blikje gepelde tomaten toe aan de soffritto, roer goed door en laat dit zachtjes een half uurtje pruttelen.
Pasta
Breng dan een pan water met 1 el zout aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en laat dit dan koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
Groenten
Was en snijd vervolgens de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
Bak de groenten in 1 el olijfolie in een bakpan. Doe ze daarna aparte in een schaal.
Saus stap 2
Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 el olijfolie toe. Bak hierin de spek. Voeg na een paar minuten de verse champignons toe en bak een paar minuten mee.
Doe de soffritto-tomatensaus er dan bij en roer weer door.
Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
Opdienen
Zet de schaal met gebakken groenten op tafel.
Doe de geraspte kaas en de olijven ieder in een schaaltje en zet ook die op tafel.
Schep op ieder bord een stevige portie pasta. Lepel daar ruim de spek-tomatensaus over.
En laat de gasten aan tafel zelf hun pasta garneren met de groenten, kaas en olijven.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.