-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ohh wat konden we gisteravond weer heerlijk buiten eten. En omdat we bezoek hadden, maakte ik meteen een grote schaal pasta met Hollandse zomergroenten. Deze pasta heb ik afgeleid van een Italiaans gerecht dat ‘Pasta van de herder’ heet. Waarom dat zo heet is een raadsel. Het bijzondere er aan is dat je de groenten er los bij serveert. Dat vind ik wel een gezellige manier van pasta eten. En aangezien het vanavond weer buiten eten weer is, deel ik het recept met je. Kun jij dit straks ook lekker buiten eten. Je bent zo klaar!
Recept
Pasta met
zomergroenten
Soffritto maken
Zoals bij veel Italiaanse pastasauzen maak ik hier eerst een soffritto. Dat is een basis voor vele soepen en sauzen uit de Italiaanse keuken. De Fransen kennen het ook en noemen het mirepoix. Soffritto, dat je trouwens niet moet verwarren met het Spaanse sofrito, bestaat uit 2 delen ui, 1 deel bleekselderij en 1 deel wortel. Voor dit gerecht gebruikte ik: 100 gr ui, 50 gr bleekselderij en 50 gr wortel. Snijd deze alledrie in heel kleine blokjes. Om te bakken zet je een kleine pan op het vuur, doet er een scheut olijfolie in en dan alle groenten er in een keer bij. Op zacht vuur laat je dit vervolgens zo’n 20 minuten staan. Let op: de groenten en ui mogen niet verkleuren. Roer de groenten ook af en toe om.
Het vervolg-recept
Ingrediënten
500 gr pasta naar keuze
1 Courgette,
1 Aubergine
250 gr spek , in reepjes
2 blikjes gepelde tomaten
250 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes.
Geraspte oude kaas
30 gr zwarte olijven
Bereiding:
Saus stap 1
Voeg eerst het blikje gepelde tomaten toe aan de soffritto, roer goed door en laat dit zachtjes een half uurtje pruttelen.
Pasta
Breng dan een pan water met 1 el zout aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en laat dit dan koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
Groenten
Was en snijd vervolgens de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
Bak de groenten in 1 el olijfolie in een bakpan. Doe ze daarna aparte in een schaal.
Saus stap 2
Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 el olijfolie toe. Bak hierin de spek. Voeg na een paar minuten de verse champignons toe en bak een paar minuten mee.
Doe de soffritto-tomatensaus er dan bij en roer weer door.
Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
Opdienen
Zet de schaal met gebakken groenten op tafel.
Doe de geraspte kaas en de olijven ieder in een schaaltje en zet ook die op tafel.
Schep op ieder bord een stevige portie pasta. Lepel daar ruim de spek-tomatensaus over.
En laat de gasten aan tafel zelf hun pasta garneren met de groenten, kaas en olijven.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.