-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhmmm deze pasta met groenten en vis at ik afgelopen week in een pizzeria op Sardinië. Je weet wel zo’n tentje langs de kant van de weg met een heerlijk terras, tl-verlichting en vrolijk gekleurde muren. Naast vele pizza’s stond er ook een zelfgemaakte pasta op het menu. Die moest ik natuurlijk proeven. Hij was zo heerlijk en tegelijk eenvoudig dat ik hem thuis meteen nagemaakt heb. En dit is het resultaat. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!
Recept
Pasta met groenten en vis
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat gluten-lactosevrij
Ingrediënten
250 gr pasta (ik gebruik hier trofie)
2 sjalotjes
een teen knoflook
1 gele courgette
250 gr ( bakje) cherry tomaatjes
1 paprika
olijfolie
1 gedroogd pepertje
een eetlepel gedroogde salie
1/2 liter groentebouillon
een gerookte makreel
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook
Was de courgette en snijd de groente vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de paprika.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Neem een diepe bakpan en doe daar wat olijfolie in. Verwarm de olie op een niet te hoog vuur. Voeg dan de uien toe. Bak ze even door en doe daar na een paar minuten de courgette blokjes bij. Na 1 minuut kunnen de stukjes tomaat, paprika, de knoflook, pepertje en de gedroogde salie erbij.
Voeg dan ook de bouillon toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat dit 5 minuten pruttelen.
Giet ondertussen de pasta af. Laat hem goed uitlekken en doe de pasta bij de saus.
Snijd tenslotte de gerookte makreel in kleine stukjes en doe die door de pasta. Even roeren en klaar ben je.
Je kunt deze pasta met geraspte kaas eten, maar het is in Italië niet gebruikelijk om kaas bij vis te eten dus heb ik het er niet bij gezet.
De hoeveelheden in dit recept zijn voor een hoofdgerecht. Je kunt de pasta ook als voorgerecht eten en daarna wat vis of vlees met groenten eten. Halveer dan de hoeveelheid van het recept.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.