pasta met groenten en visHhmmm deze pasta met groenten en vis at ik afgelopen week in een pizzeria op Sardinië. Je weet wel zo’n tentje langs de kant van de weg met een heerlijk terras, tl-verlichting en vrolijk gekleurde muren. Naast vele pizza’s stond er ook een zelfgemaakte pasta op het menu. Die moest ik natuurlijk proeven. Hij was zo heerlijk en tegelijk eenvoudig dat ik hem thuis meteen nagemaakt heb. En dit is het resultaat. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

Recept

Pasta met groenten en vis

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat gluten-lactosevrij

pasta met groenten en vis

Ingrediënten

250 gr pasta (ik gebruik hier trofie)

2 sjalotjes

een teen knoflook

1 gele courgette

250 gr ( bakje) cherry tomaatjes

1 paprika

olijfolie

1 gedroogd pepertje

een eetlepel gedroogde salie

1/2 liter groentebouillon

een gerookte makreel

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel en snipper de sjalotten en de knoflook

Was de courgette en snijd de groente vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de paprika.

Was de tomaatjes en halveer ze.

Neem een diepe bakpan en doe daar wat olijfolie in. Verwarm de olie op een niet te hoog vuur. Voeg dan de uien toe. Bak ze even door en doe daar na een paar minuten de courgette blokjes bij. Na 1 minuut kunnen de stukjes tomaat, paprika, de knoflook, pepertje en de gedroogde salie erbij.

Voeg dan ook de bouillon toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat dit 5 minuten pruttelen.

Giet ondertussen de pasta af. Laat hem goed uitlekken en doe de pasta bij de saus.

Snijd tenslotte de gerookte makreel in kleine stukjes en doe die door de pasta. Even roeren en klaar ben je.

Je kunt deze pasta met geraspte kaas eten, maar het is in Italië niet gebruikelijk om kaas bij vis te eten dus heb ik het er niet bij gezet.

De hoeveelheden in dit recept zijn voor een hoofdgerecht. Je kunt de pasta ook als voorgerecht eten en daarna wat vis of vlees met groenten eten. Halveer dan de hoeveelheid van het recept.

pasta met groenten en vis

 

TG Facebook Comments

21.08.2018
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.