-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Hhmmm deze pasta met groenten en vis at ik afgelopen week in een pizzeria op Sardinië. Je weet wel zo’n tentje langs de kant van de weg met een heerlijk terras, tl-verlichting en vrolijk gekleurde muren. Naast vele pizza’s stond er ook een zelfgemaakte pasta op het menu. Die moest ik natuurlijk proeven. Hij was zo heerlijk en tegelijk eenvoudig dat ik hem thuis meteen nagemaakt heb. En dit is het resultaat. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!
Recept
Pasta met groenten en vis
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat gluten-lactosevrij
Ingrediënten
250 gr pasta (ik gebruik hier trofie)
2 sjalotjes
een teen knoflook
1 gele courgette
250 gr ( bakje) cherry tomaatjes
1 paprika
olijfolie
1 gedroogd pepertje
een eetlepel gedroogde salie
1/2 liter groentebouillon
een gerookte makreel
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook
Was de courgette en snijd de groente vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de paprika.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Neem een diepe bakpan en doe daar wat olijfolie in. Verwarm de olie op een niet te hoog vuur. Voeg dan de uien toe. Bak ze even door en doe daar na een paar minuten de courgette blokjes bij. Na 1 minuut kunnen de stukjes tomaat, paprika, de knoflook, pepertje en de gedroogde salie erbij.
Voeg dan ook de bouillon toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat dit 5 minuten pruttelen.
Giet ondertussen de pasta af. Laat hem goed uitlekken en doe de pasta bij de saus.
Snijd tenslotte de gerookte makreel in kleine stukjes en doe die door de pasta. Even roeren en klaar ben je.
Je kunt deze pasta met geraspte kaas eten, maar het is in Italië niet gebruikelijk om kaas bij vis te eten dus heb ik het er niet bij gezet.
De hoeveelheden in dit recept zijn voor een hoofdgerecht. Je kunt de pasta ook als voorgerecht eten en daarna wat vis of vlees met groenten eten. Halveer dan de hoeveelheid van het recept.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.