-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhhmm ik heb een heerlijk klasssieker in de vorm van Pasta met gehakt. Ik maakte er hele schalen vol van toen we een paar weken geleden een familie-feestje hadden. Zo’n schaal pasta met een schaal salade is zo gemaakt en da kan iedereen lekker zelf opscheppen. Heerlijk toch voor een zomerse dag, bijvoorbeeld op de camping. Afijn, waar je ook verblijft nu deze pasta is lekker easy en daar houden we van op Makkelijke Maandag! Fijne start van de week.
Recept
Pasta met gehakt
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat vlees en gluten
Ingrediënten
250 gr gehakt
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook
400 gr pasta (naar keuze)
1 courgette, in blokjes gesneden
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl kaneelpoeder
peper en zout
olijfolie om te bakken
olijfolie extra vierge
Bereiding
Breng in een grote pan water aan de kook en doe daar de pasta in. Kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet vervolgens een tweede pan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Verwarm deze even en doe er dan de gehakt in. Roer met een vork door het vlees zodat het gehakt rul wordt. Bak het vlees een minuut of 5 op deze manier.
Voeg dan de ui en knoflook toe. Bak deze zachtjes door het vlees. Voeg na een paar minuten, als de uien glazig zijn ook de blokjes courgette en de kruiden toe. Zet het vuur wat lager en laat de saus lekker sudderen.
Giet de pasta af. Doe de gehaktsaus door de pasta en zet even terug op het vuur. Giet nog wat extra vierde olijfolie over je gerecht en dien het dan direct op.
Italië en zijn pasta-regels!
Vlees in je pasta eet je alleen in de vorm van een saus als deze. Je zal in Italië nooit een stuk vlees bij je pasta krijgen. Dat kan volgens de Italiaanse pasta-wetten niet. Het vlees in stukjes of plakjes in een saus kan dus wel. En die saus gaat altijd voor het opdienen door de pasta. Pasta en saus apart serveren is typisch Hollands en zal geen enkele Italiaan doen. Afijn, mag je helemaal zelf weten natuurlijk. Maar, als je pasta echt op zijn Italiaans wil serveren, zijn dit 2 belangrijke regels om je aan te houden. Maar wist je dat er nog veel meer pasta-regels zijn? In een pasta workshop die ik dit najaar geef, vertel ik je er alles over. Dan leer ik je ook 3 soorten verse pasta te maken. Interesse in deze workshop. Stuur ">me dan een mailtje. En meer info vind je hierboven bij de workshops.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer? Of wil je iemand een kookboek cadeau doen?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
">Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten. Als je hem rechtstreeks bestelt, is hij €15,- ipv €24,95
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.