-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhmm ik heb hier een heerlijke nazomerse pasta met citroen voor je. Heerlijk fris bij warm weer en door de zoetige smaak waarschijnlijk zeer geliefd bij je kids. Er zitten verder geen groenten in, dus dat vinden ze vast ook fijn. Het is wel een calorierijke pasta. Dus ik zou zeggen eet hem op zijn Italiaans als voorgerechtje en eet daarna een stukje vlees of vis met wat groenten of een salade. Heb je ook nog je vitamines te pakken. Je kunt de pasta ook prima af laten koelen en dan koud eten. Affijn eet hem lekker zoals jij het wil en geniet ervan met een lekker glas ijskoude witte wijn. Ik zeg dat is nog eens een lekkere Makkelijke Maandag en een goed begin van de week.
Recept
Pasta met citroen
4 personen – 15 minuten – makkelijk
Ingrediënten
400 gr pasta naar keuze
200 gr roomboter
2 citroenen (liefst biologische)
1 tl gedroogde rode peper
1 tl gedroogde rozemarijn
p&z
50 ml slagroom
50 gr parmezaanse kaas, fijngemalen
peterselie
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Was de (biologische) citroenen goed schoon. Haal met een dunschiller de gele schil van de citroen. Zorg dat je geen wit meeschilt, want dat smaakt bitter.
Hak de citroenschil zo klein mogelijk.
Pers de rest van de citroen uit en vang het sap op in een bakje.
Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje. Voeg, als de boter gesmolten is, de gehakte citroenschil toe. Bak even mee en voeg dan het sap van de citroenen toe.
Giet de pasta af en roer de citroenbotersaus er doorheen. Voeg de gedroogde rode pepertjes, gedroogde rozemarijn, peper, zout en de room toe. Roer goed door elkaar en verwarm nog een minuutje.
Verdeel de parmezaanse kaas erover en dien direct op.
Heb je zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.