pasta met citroen
Hhhmm ik heb hier een heerlijke nazomerse pasta met citroen voor je. Heerlijk fris bij warm weer en door de zoetige smaak waarschijnlijk zeer geliefd bij je kids. Er zitten verder geen groenten in, dus dat vinden ze vast ook fijn. Het is wel een calorierijke pasta. Dus ik zou zeggen eet hem op zijn Italiaans als voorgerechtje en eet daarna een stukje vlees of vis met wat groenten of een salade. Heb je ook nog je vitamines te pakken. Je kunt de pasta ook prima af laten koelen en dan koud eten. Affijn eet hem lekker zoals jij het wil en geniet ervan met een lekker glas ijskoude witte wijn. Ik zeg dat is nog eens een lekkere Makkelijke Maandag en een goed begin van de week.

Recept

Pasta met citroen

4 personen – 15 minuten – makkelijk

pasta met citroen

 

Ingrediënten

400 gr pasta naar keuze

200 gr roomboter

2 citroenen (liefst biologische)

1 tl gedroogde rode peper

1 tl gedroogde rozemarijn

p&z

50 ml slagroom

50 gr parmezaanse kaas, fijngemalen

peterselie

 

 

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

Was de (biologische) citroenen goed schoon. Haal met een dunschiller de gele schil van de citroen. Zorg dat je geen wit meeschilt, want dat smaakt bitter.

Hak de citroenschil zo klein mogelijk.

Pers de rest van de citroen uit en vang het sap op in een bakje.

Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje. Voeg, als de boter gesmolten is, de gehakte citroenschil toe. Bak even mee en voeg dan het sap van de citroenen toe.

Giet de pasta af en roer de citroenbotersaus er doorheen. Voeg de gedroogde rode pepertjes, gedroogde rozemarijn, peper, zout en de room toe. Roer goed door elkaar en verwarm nog een minuutje.

Verdeel de parmezaanse kaas erover en dien direct op.

pasta met citroen

 

Heb je zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

18.09.2017
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.