-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zo, ik kan vandaag wel een snel recept gebruiken. Dus bedacht ik gisteren deze snelle pasta met broccoli en gorgonzola saus. Broccoli is een van de gezondste groenten die er bestaat. Broccoli bevat namelijk vitamine A, B, C, E, dat zijn de sterkste antioxidanten. En ook mineralen als calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper zijn goed vertegenwoordigd. In broccoli zit ook de belangrijke stof sulforafaan, die antioxidanten en enzymen in onze immuuncellen activeert. Die houden op hun beurt weer agressieve stoffen tegen die lichaamscellen beschadigen (vrije radicalen). Beschadigde cellen worden gezien als de belangrijkste oorzaak van veel ziektes. Niet alleen kanker, maar ook reuma en suikerziekte. Bij mij in huis zijn ze ook nog eens dol op pasta, dus de combinatie is zo gemaakt.
Recept
Snelle pasta met broccoli
en gorgonzola saus
4 personen-20 minuten-super makkelijk
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
1-2 stronken broccoli
250 gr gorgonzola
100 ml slagroom
400 gr pasta penne
Bereiding
Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de pasta toe. Kook de pasta 10-12 minuten.
Maak ondertussen de broccoli schoon.
Doe de roosjes broccoli in de pan. Mocht je nu over een stoommandje beschikken, dan zou ik de broccoli stomen, want dan behoud je meer van de vitaminen.
Meng ondertussen de gorgonzola in een schaaltje samen met de room. Voeg daar naar smaak peper en zout aan toe.
Giet de pasta af. Doe de penne terug in de pan. Zet het vuur op zijn laagst.
Doe de broccoli roosjes bij de pasta en doe daar ook het kaas-room mengsel bij. Hussel dit goed door elkaar.
Serveer je snelle pasta met broccoli direct.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.