-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Zo, allereerst de beste wensen voor 2017. Na een mooie jaarwisseling is het tijd voor een lekker bordje pasta carbonara. Dat wordt hier in huis altijd enorm gewaardeerd. En zo’n makkelijk en smakelijk pastagerecht is voor mij de manier om weer even bij te komen. Want ja, het is weer huis opruimen, stofzuigen en de was draaien. Dan is het wel zo fijn om een voedzaam en makkelijk gerecht te koken zoals pasta carbonara. Dan wel de echte natuurlijk mét eieren en zonder room. Hoe je die eieren lekker smeuïg door de pasta krijgt, leg ik je hier uit. Dat het maar weer een lekker eetjaar mag worden.
Recept
pasta carbonara
4 personen- 30 minuten
bevat vlees en gluten, lactose-arm
Wat heb je nodig?
500 gr pasta (bij voorkeur spaghetti)
200 gr ontbijtspek
2 el olijfolie
4 eieren
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
versgemalen peper
zout
Zo maak je het:
Breng een grote pan water aan de kook.
Snijd de spek in reepjes of blokjes
Doe de pasta in het kokende water en kook net zo lang als op de verpakking staat.
Verwarm een koekenpan voor en doe er 2 el olijfolie in. Zet het vuur lager en bak het spek zachtjes in de olie.
Klop ondertussen in een kom de 4 eieren met 2 el geraspte kaas, de kruiden, peper en zout.
Giet de pasta af en doe het terug in de pan om weer even te verwarmen. Voeg dan ook het spek met het vet toe. Draai het vuur na 1 minuut weer uit en giet een klein beetje olijfolie over de pasta roer door. Doe er dan direct het eimengsel bij. Roer ook meteen goed door en zorg dat het ei niet stolt maar lekker zacht blijft.
Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Zet lekker een grote kom met geraspte kaas op tafel. Dat kan iedereen dan lekker zelf over zijn pasta strooien.
Eet smakelijk.
TIP:
Je kunt, net als de Italianen, de pasta als voorgerecht eten en daarna nog een lekkere salade nemen. Heb je meteen ook je vitaminevoorraad bijgewerkt.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.