-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Zo, allereerst de beste wensen voor 2017. Na een mooie jaarwisseling is het tijd voor een lekker bordje pasta carbonara. Dat wordt hier in huis altijd enorm gewaardeerd. En zo’n makkelijk en smakelijk pastagerecht is voor mij de manier om weer even bij te komen. Want ja, het is weer huis opruimen, stofzuigen en de was draaien. Dan is het wel zo fijn om een voedzaam en makkelijk gerecht te koken zoals pasta carbonara. Dan wel de echte natuurlijk mét eieren en zonder room. Hoe je die eieren lekker smeuïg door de pasta krijgt, leg ik je hier uit. Dat het maar weer een lekker eetjaar mag worden.
Recept
pasta carbonara
4 personen- 30 minuten
bevat vlees en gluten, lactose-arm
Wat heb je nodig?
500 gr pasta (bij voorkeur spaghetti)
200 gr ontbijtspek
2 el olijfolie
4 eieren
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
versgemalen peper
zout
Zo maak je het:
Breng een grote pan water aan de kook.
Snijd de spek in reepjes of blokjes
Doe de pasta in het kokende water en kook net zo lang als op de verpakking staat.
Verwarm een koekenpan voor en doe er 2 el olijfolie in. Zet het vuur lager en bak het spek zachtjes in de olie.
Klop ondertussen in een kom de 4 eieren met 2 el geraspte kaas, de kruiden, peper en zout.
Giet de pasta af en doe het terug in de pan om weer even te verwarmen. Voeg dan ook het spek met het vet toe. Draai het vuur na 1 minuut weer uit en giet een klein beetje olijfolie over de pasta roer door. Doe er dan direct het eimengsel bij. Roer ook meteen goed door en zorg dat het ei niet stolt maar lekker zacht blijft.
Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Zet lekker een grote kom met geraspte kaas op tafel. Dat kan iedereen dan lekker zelf over zijn pasta strooien.
Eet smakelijk.
TIP:
Je kunt, net als de Italianen, de pasta als voorgerecht eten en daarna nog een lekkere salade nemen. Heb je meteen ook je vitaminevoorraad bijgewerkt.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.