-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier een lekker vega recept van Parelgort met brie voor je. Parelgort is echt ouderwetse Hollandse kost. Een eeuw geleden was het ons basisvoedsel. In het kader van Hollandse tradities heb ik er daarom dit gerecht mee gemaakt. Gort is eigenlijk gepelde gerst. Dat is op zijn beurt weer een graansoort. En de kunst van de parelgort is dat de gerst wat ronder geslepen is door de pelmolen dan de gewone gort. Vroeger werd er heel veel gerst verbouwd in Nederland. Vooral rond Alkmaar zaten veel pelmolens en de kwaliteit van de Alkmaarse gort werd in heel het land geroemd. Tegenwoordig is de gort verdrongen door pasta en rijst. Jammer, want ik vind het ontzettend lekker. Parelgort is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. De voorgekookte versies zijn lekker snel klaar. De andere moet je een nachtje voorweken.
Recept
Parelgort met brie uit de oven
4 personen – 45 minuten – makkelijk – vega
Ingrediënten
400 g vluggort (Lassie)
4 eetl olijfolie
1 ui
250 gr gemengde paddenstoelen, fijngehakt
2 tenen knoflook in plakjes/reepjes
1/2 flespompoen, in blokjes
1/3 knolselderij, in blokjes
2-3 volle el crème fraîche
1 el gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
200 gr brie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Kook de gort 10 minuten voor en giet af.
Verhit de olijfolie in de pan en bak eerst de ui op laag vuur glazig.
Voeg de paddenstoelen met knoflook toe en roerbak op hoog vuur tot ze zijn geslonken. Voeg de blokjes pompoen en knolselderij toe.
Roer de crème fraîche en gort erdoor en maak pittig op smaak af met tijm, zout en peper.
Doe dit alles in ene schaal, snijd de plakken brie in repen en drapeer deze over de gort.
Zet 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.