-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhmmm… als deze paprika gevuld met rijstsalade geen zomergevoel geeft dan weet ik het niet meer. Ik ben echt dol op paprika’s en ik kreeg van de Nederlandse telers van Harvest House echt de lekkerste exemplaren opgestuurd. Deze week maakte ik al een heerlijk Portugees rijstgerecht. Ik vond het zo lekker dat ik gisteren zomaar besloot de rijst nogmaals te maken. Maar nu gaf ik er een iets Hollandser draai aan door er ook wat doperwten, geraspte graskaas en tuinboontjes aan toe te voegen. Ook liet ik de rijst afkoelen en vulde er grote puntpaprika’s mee. We aten dus eigenlijk een rijstsalade verstopt in een heerlijk zoete, rode puntpaprika. Je kunt de paprika’s zo uit het vuistje eten. Lekker zonder bestek. Heerlijk voor een zomerse dag als vandaag. Zo’n paprika gevuld met rijstsalade staat ook heel leuk bij de bbq of bij een picknick. Van al dat mooie rood krijg je gewoon enorm veel trek.
Recept
Paprika gevuld met rijstsalade
4 personen – 90 minuten incl. afkoelen – makkelijk
Ingrediënten
4 puntpaprika’s
250 gr rijst
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
4 tomaten
200 gr doperwten
500 gr tuinbonen (of gewone bonen als je geen tuinbonen lust)
1/2 ltr water
150 gr geraspte graskaas
Bereiding
Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook.
Haal de tuinbonen uit de peulen en kook ze samen met de doperwten 3 minuten in het water. Haal ze dan uit de pan en laat iets afkoelen.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook zacht, maar niet bruin. Voeg peper, paprikapoeders en wat zout toe.
Voeg dan de rijst toe en roer deze goed door het mengsel heen.
Schenk er het water bij en breng alles weer aan de kook.
Dek de pan af en laat alles op laag vuur doorkoken tot de rijst gaar is en al het kookvocht is opgenomen. Zet het vuur uit en laat het afkoelen. Dit gaat sneller als je de pan in de gootsteen in een laagje koud water zet!!
Dubbeldop de tuinbonen door het wittige vliesje er af te halen.
Meng de tomatenblokjes, de doperwten, geraspte kaas en tuinboontjes door de rijst en breng het op smaak met peper en zout.
Was de puntpaprika en snijd hem in de lengte doormidden, maar laat een helft onbesneden. Klap de paprika open en vul met de rijstsalade. Eet smakelijk! Lekker met stokbrood en pesto!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.