-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Tada, morgen is het Nationale Pannenkoekendag. Dan gaan meer dan 700 basisscholen pannenkoeken bakken voor de ouderen in de buurt. De lokale oudjes komen op de scholen om te genieten van een pannenkoekenlunch. Dit evenement is een paar jaar geleden in het leven geroepen door de pannenfabrikant Tefal en bakmixen-gigant Koopmans. Nou hebben deze fabrikanten dat niet zelf bedacht hoor. In andere landen om ons heen bestaat pannenkoekendag al veel langer. En zelfs in Noord-Holland hebben ze een eigen pannenkoekendag-traditie. Hoe dat zit, leg ik je kort uit. En ehh.. en gek idee met een pannenkoek als recept.
Pannenkoeken en de Vastentijd.
Bij de Engelsen heet pannenkoekendag Pancake Tuesday of Shrove Tuesday. Deze wordt altijd gehouden op de dag vóór Aswoensdag. Ook de Fransen houden het op die dag en noemen het Vette Dinsdag. In Noord Holland noemden ze het de Dikke Dinsdag en bij carnavalvierders in het zuiden van het land heet het de Vastenavond.
Maar goed, hoe je het ook noemt, deze dinsdag stond bekend als de laatste kans om je nog te buiten te gaan aan lekker vet voedsel voordat de vastentijd begon. En dat betekende vroeger vooral lekker pannenkoeken eten, vandaar. Om klokslag 12 uur begint de vastentijd en breekt Aswoensdag aan.
Nu hoor ik je denken wat is dat ook al weer, Aswoensdag? Nou, dat is dus de dag na carnaval en de eerste dag van de Vastentijd. In het zuiden van ons land doen ze die dag nog wel eens aan haringhappen en halen (een paar)mensen een Askruisje in de kerk. En dan is het echt vasten geblazen….nou ja voor sommigen dan….
De vastentijd loopt 40 dagen door en eindigt op Paaszondag. Met Pasen is de Vastentijd dus weer voorbij en mogen we uitgebreid aan de Paasbrunch. Met pannenkoeken misschien?
Ik heb in ieder geval een grappig pannenkoeken dessert. Misschien lekker voor je kids na een dag werken op school en misschien ook leuk om te maken en weg te geven aan opa, oma of de oude buurvrouw. Tenslotte bakt op Pannenkoekendag jong voor oud!
Maar goed hier het simpele en grappig idee van een spiegelei-pannenkoek.
Recept spiegelei pannenkoeken
Ingrediënten
250 gr Bloem
500 ml Melk
2 eieren
Snufje zout
1 appel, geschild en geraspt (optioneel)
Kaneel
Roomboter
Kwark
Een pot abrikozen op sap.
Bereiding:
Doe de bloem, het zout, de eieren en de melk bij elkaar in een kom en roer met een garde goed door elkaar.
Als je een lekkere zoete twist aan je pannenkoeken wil geven, doe dan de appelrasp door het beslag samen met een half theelepeltje kaneel.
Zet een bakpan op een hoog vuur en verwarm die voor.
Doe een klontje boter in de pan en draai die even goed rond. Doe een soeplepel beslag in de pan en draai het beslag rond. Bak de pannenkoek tot de bovenkant niet meer nat is. Draai hem dan om en bak nog een halve minuut. Op naar de volgende pannenkoek
Doe de gebakken pannenkoeken telkens op een bord en leg dar folie over. Zo blijven ze warm.
Voor dit pannenkoekentoetje neem je een flinke eetlepel kwark en daar maak je een mooi rond hoopje in het midden van de pannenkoek mee.
Leg in het midden een halve abrikoos, die je eerst even uit hebt laten lekken anders wordt het een natte bende op de pannenkoek.
Klaar is kees. Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.