Hhhm ik heb vandaag een heerlijk klassiek toetje voor je: Pannacotta. Ofwel gekookte room. Ik maakte hem met echte vanillestokjes en dat maakt de smaak echt zo veel puurder dan de rommel uit de supermarkt. Dus, mocht je morgen het weekeinde goed willen beginnen met een lekker dessert, dan kun je aan de slag met de pannacotta. Het is zo gemaakt. Het moet alleen een tijdje opstijven in de koelkast!

Recept Pannacotta

bevat lactose-glutenvrij

Ingrediënten

3 blaadjes gelatine

2 vanille stokjes

400 ml volle melk

200 ml slagroom

70 gram suiker

Bereiding

Doe de gelatine in een bakje met koud water en laat dat minimaal 5 minuten weken.

Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en schraap het merg er uit met een mes. Doe dan het merg en de vanille stokjes in de melk. Zo kan de smaak meteen al in de panna cotta trekken.

Doe in een pannetje de melk en de slagroom en breng deze tegen de kook aan. Laat de room en de melk 10 minuten zachtjes koken.

Doe vervolgens de suiker door de room en blijf dit roeren tot alle suiker is opgelost

Vis de vanille stokjes uit de room en haal de pan van het vuur.

Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit.

Doe de gelatine bij de room in het pannetje en roer het er snel doorheen anders krijg je klontjes.

Schenk de panna cotta in kleine glaasjes of in een siliconen cupcakevorm zoals ik, en zet ze in de koelkast.

Na 6 uur zijn de pannacotta voldoende opgestijfd. Je kunt dit heerlijk dessert garneren met vers fruit of chocoladesaus!

TG Facebook Comments

18.05.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.