-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhm ik heb vandaag een heerlijk klassiek toetje voor je: Pannacotta. Ofwel gekookte room. Ik maakte hem met echte vanillestokjes en dat maakt de smaak echt zo veel puurder dan de rommel uit de supermarkt. Dus, mocht je morgen het weekeinde goed willen beginnen met een lekker dessert, dan kun je aan de slag met de pannacotta. Het is zo gemaakt. Het moet alleen een tijdje opstijven in de koelkast!
Recept Pannacotta
bevat lactose-glutenvrij
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
2 vanille stokjes
400 ml volle melk
200 ml slagroom
70 gram suiker
Bereiding
Doe de gelatine in een bakje met koud water en laat dat minimaal 5 minuten weken.
Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en schraap het merg er uit met een mes. Doe dan het merg en de vanille stokjes in de melk. Zo kan de smaak meteen al in de panna cotta trekken.
Doe in een pannetje de melk en de slagroom en breng deze tegen de kook aan. Laat de room en de melk 10 minuten zachtjes koken.
Doe vervolgens de suiker door de room en blijf dit roeren tot alle suiker is opgelost
Vis de vanille stokjes uit de room en haal de pan van het vuur.
Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit.
Doe de gelatine bij de room in het pannetje en roer het er snel doorheen anders krijg je klontjes.
Schenk de panna cotta in kleine glaasjes of in een siliconen cupcakevorm zoals ik, en zet ze in de koelkast.
Na 6 uur zijn de pannacotta voldoende opgestijfd. Je kunt dit heerlijk dessert garneren met vers fruit of chocoladesaus!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.