paddenstoelen op olie Heb je zin in een leuk kookklusje dit weekeinde? Ga dan eens paddenstoelen inmaken. Dan heb je een heerlijk hapje voor bij de borrel of een lekkere anti-pasta. Je kunt de champignons ook door een salade doen. Het is maar net wat je wil. Ik was ooit in het gelukkige bezit van een paddenstoel-stammetje en die groeide welig. Zo welig dat er een beetje teveel waren om ineens op te eten. Dus besloot ik ze in te maken. Ik maak altijd in op de manier zoals ik dat in Italië geleerd heb. Het is wat simpeler dan menig recept op internet voorschrijft, maar wel zo makkelijk. Het inmaken op water en azijn. Een prima manier om voor het eerst in te maken. Het kost maar een half uurtje werk. Als je wil, kun je meerdere potjes vullen. Het ligt er maar aan hoeveel champignons je in huis hebt. Weet wel dat de champignons pas over een paar dagen echt lekker worden. Even geduld dus!

Recept paddenstoelen inmaken 

paddenstoelen op olie

30 minuten – makkelijk

Ingrediënten

paddenstoelen of champignons naar keuze

water

azijn

2 takken rozemarijn

1 rode peper in ringen gesneden

2 knoflooktenen

zout

 

Bereiding

Veeg de champignons of paddenstoelen, zoveel als in je potje(s) passen, goed schoon met keukenpapier.

Snijd ze in plakjes.

Kook ze in 2 delen water, 1 deel azijn en een snufje zout zo’n 15 minuten zachtjes door. Als je van een wat meer zoetzure smaak houdt, kun je een schepje suiker toevoegen.

Giet de champignons af, maar bewaar het kookvocht.

Laat de champignons even uitlekken op keukenpapier.

Kook ondertussen in een pan water één of meerdere lege conservenpotjes uit. Op die manier steriliseer je de potten. Voeg ook het deksel toe aan het kokende water. Kook minimaal 10 minuten.

Haal het potje en de deksel met een tang uit de pan en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.

Pel wat teentjes knoflook, de rode peperringen en 2 takjes rozemarijn . Doe deze in het potje en doe daar de champignons bij, schud even goed door elkaar.

Vul het potje met het apart gehouden kookvocht tot de champignons onder staan. Sluit direct de pot. Na drie dagen zijn de champignons eetbaar. Je kunt je potje enkele maanden bewaren op een donkere plek.

paddenstoelen op olie

 Heb je zin om meer conserveertechnieken te leren?

Meld je dan aan voor de workshop!

Zaterdagmiddagen 21 en 28 mei: Conserveertechnieken (2 middagen)

Wie graag lokale seizoensprodukten eet of moestuiniert kan niet om het zelf conserveren van groenten en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensgroenten en fruit te bewerken en altijd de heerlijkste seizoensproducten op voorraad te hebben. Tijdens deze introductiecursus conserveertechnieken leer je onder andere pekelen, zouten, inmaken, fermenteren en drogen. Gezamenlijk maken we een lekkere supergezonde kimchi (dé groentehit van 2016), borrelhapjes van ingemaakte groenten en kruiden, home made siroop en een eigen hammetje. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis. Uiteraard krijg je je zelfgemaakt lekkers in weckpotjes mee naar huis. Let op deze cursus duurt 2 zaterdagmiddagen.

Lokatie: Biologische boerderij Ravenstein in Baarn.

Tijd: 13.00-16.30

Kosten €74,95 incl. eten, materialen, recepten en leuke goodiebag.

TG Facebook Comments

18.03.2016
Geplaatst in pekelen. inmaken
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.