-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Heb je zin in een leuk kookklusje dit weekeinde? Ga dan eens paddenstoelen inmaken. Dan heb je een heerlijk hapje voor bij de borrel of een lekkere anti-pasta. Je kunt de champignons ook door een salade doen. Het is maar net wat je wil. Ik was ooit in het gelukkige bezit van een paddenstoel-stammetje en die groeide welig. Zo welig dat er een beetje teveel waren om ineens op te eten. Dus besloot ik ze in te maken. Ik maak altijd in op de manier zoals ik dat in Italië geleerd heb. Het is wat simpeler dan menig recept op internet voorschrijft, maar wel zo makkelijk. Het inmaken op water en azijn. Een prima manier om voor het eerst in te maken. Het kost maar een half uurtje werk. Als je wil, kun je meerdere potjes vullen. Het ligt er maar aan hoeveel champignons je in huis hebt. Weet wel dat de champignons pas over een paar dagen echt lekker worden. Even geduld dus!
Recept paddenstoelen inmaken
30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
paddenstoelen of champignons naar keuze
water
azijn
2 takken rozemarijn
1 rode peper in ringen gesneden
2 knoflooktenen
zout
Bereiding
Veeg de champignons of paddenstoelen, zoveel als in je potje(s) passen, goed schoon met keukenpapier.
Snijd ze in plakjes.
Kook ze in 2 delen water, 1 deel azijn en een snufje zout zo’n 15 minuten zachtjes door. Als je van een wat meer zoetzure smaak houdt, kun je een schepje suiker toevoegen.
Giet de champignons af, maar bewaar het kookvocht.
Laat de champignons even uitlekken op keukenpapier.
Kook ondertussen in een pan water één of meerdere lege conservenpotjes uit. Op die manier steriliseer je de potten. Voeg ook het deksel toe aan het kokende water. Kook minimaal 10 minuten.
Haal het potje en de deksel met een tang uit de pan en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
Pel wat teentjes knoflook, de rode peperringen en 2 takjes rozemarijn . Doe deze in het potje en doe daar de champignons bij, schud even goed door elkaar.
Vul het potje met het apart gehouden kookvocht tot de champignons onder staan. Sluit direct de pot. Na drie dagen zijn de champignons eetbaar. Je kunt je potje enkele maanden bewaren op een donkere plek.
Heb je zin om meer conserveertechnieken te leren?
Meld je dan aan voor de workshop!
Zaterdagmiddagen 21 en 28 mei: Conserveertechnieken (2 middagen)
Wie graag lokale seizoensprodukten eet of moestuiniert kan niet om het zelf conserveren van groenten en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensgroenten en fruit te bewerken en altijd de heerlijkste seizoensproducten op voorraad te hebben. Tijdens deze introductiecursus conserveertechnieken leer je onder andere pekelen, zouten, inmaken, fermenteren en drogen. Gezamenlijk maken we een lekkere supergezonde kimchi (dé groentehit van 2016), borrelhapjes van ingemaakte groenten en kruiden, home made siroop en een eigen hammetje. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis. Uiteraard krijg je je zelfgemaakt lekkers in weckpotjes mee naar huis. Let op deze cursus duurt 2 zaterdagmiddagen.
Lokatie: Biologische boerderij Ravenstein in Baarn.
Tijd: 13.00-16.30
Kosten €74,95 incl. eten, materialen, recepten en leuke goodiebag.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.