paasalade

Ik heb hier een heerlijke Hollandse Paassalade voor je. Supergezond en snel in elkaar gezet. Ben jij ook zo druk en denk je, net als ik, verhip is het al weer Pasen? Afijn, je moet het jezelf ook niet moeilijker maken dan hoeft, dus bedacht ik deze lekkere seizoenssalade. En daarin nog geen asperges of kas-aardbeien zoals in menig supermarktfolder staan, want ze zijn best prijzig. Dat kan je van de witlof niet zeggen. Ik koop nu 4 stronkjes voor 50 cent!  Vandaar dat in mijn Paas salade witlof en peer de hoofdrol krijgen. Die zijn overal te vinden, spotgoedkoop en gewoon lekker.

Recept

Paassalade

4 personen – 15 minuten – makkelijk

paasalade

Ingrediënten:

2 stronken witlof

2 peren

1 gekookte rode biet

bakje rucola

1 lente ui

handje walnoten

stukje oude kaas

2 sneetjes (oud) krentenbrood

bakboter

1 el honing

olijfolie extra vierge

balsamico azijn

paasalade

Bereiding

Was eerst de witlofstronken en snijd er dan ruim 2 cm van de onderkant af. Trek de bladeren van de stronk af en leg die eventjes apart.

Was de rucola en laat die even uitlekken in een zeef.

Schil vervolgens de peren en snijd repen van het vruchtvlees.

Schil dan de rode biet en snijd ook die in reepjes.

Was de lente ui en snijd die in heel fijne ringetjes.

Breek ook de walnoten open en haal het binnenste van de noten er uit. Hak dit in stukjes.

Snijd tenslotte de oude kaas in kleine blokjes en de sneetjes krentenbrood in blokjes.

Zet een kleine bakpan op het vuur en laat daar een klontje boter in smelten. Voeg de blokjes krentenbrood toe en bak ze zachtjes bruin. Verdeel de eetlepel honing over de krentenbrood-blokjes en schud ze even heel goed om. Zet het vuur uit zodra ze krokant zijn.

Verdeel de witlof en de rucola over de borden. Doe daar ook de peer en bietenreepjes over. Strooi nu de stukjes lente ui, walnoot, blokjes oude kaas en blokjes gebakken krentenbrood over. Giet er royaal olijfolie en balsamico azijn over. En klaar ben je. En ik weet zeker dat je succes hebt met deze salade. Vooral door de heerlijke blokjes gebakken krentenbrood die er doorheen zitten.

paasalade

TG Facebook Comments

31.03.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.