paaskoekjesKijk eens hoe gezellig. Ik heb paaskoekjes gemaakt van paaseitjes. De winkels liggen weer lekker vol met paaseitjes met de heerlijkste vullingen. Ze nodigen je, in hun felgekleurde wikkels, al van verre uit om te kopen. En voor je het weet heb je weer zakken vol in huis liggen. Blijven ze na de Pasen weer heel lang liggen en denk je wat moet ik er mee. Hier daarom een handige tip om je chocolade paaseitjes te verwerken in heerlijke koekjes. Je maakt ze in een handomdraai. Heb je net even wat anders bij de koffie!

Recept paaskoekjes

Ingrediënten:
125 gr zachte boter
75 gr basterdsuiker
snufje zout
2 el melk
185 gr bloem
chocolade paaseitjes naar keuze

Bereiding
Roer de boter en de suiker met een snufje zout tot een cremige massa.

Roer er de melk bij.

Zeef de bloem boven het mengsel en roer erdoor.

Kneed alles tot een stevige bal en laat di e1 uur in de koelkast opstijven.

Zet de oven op 175 graden.

Haal het deeg uit de koelkast.

Vorm uit het deeg de ronde koekjes en leg die op de bakplaat.

Schuif in de oven en laat 15 minuten bakken.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze eerst even 5 minuten afkoelen.

Snijd de paaseitjes voorzichtig doormidden en leg die op de koekjes. De onderkant van de eitjes zal ietsje smelten, maar dat geeft niet. Laat de koekjes verder afkoelen.

Ik strooide er nog wat poedersuiker over, maar dat hoeft uiteraard niet.

Lekkere Pasen!

paaskoekjes

TG Facebook Comments

23.03.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.