-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Een Paasbrunch met aspergesalade? jazeker. Het is immers weer aspergetijd en ze zijn heerlijk. Nu Pasen zo laat valt kunnen we dit Paasweekeinde dus van onze heerlijke Hollandse asperges genieten! En ik hou er nu eenmaal van, dus bedacht ik dit heerlijke gerecht dat het prima doet bij de Paasbrunch. Ik heb het gerecht vorige week al voorgelegd aan mijn tweekoppige smaakpanel thuis en die hebben het volmondig goedgekeurd. Dus voilà, een heerlijk Paasbrunch recept met aspergesalade.
Recept
Paasbrunch met aspergesalade
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat lactose en vlees
Ingrediënten
500 gr witte asperges
250 gr pancetta of ontbijtspek
4 eieren
50 gr roomboter
25 gr bloem
1 el scherpe mosterd
50 gr geraspte oude kaas
Bereiding
De asperges-pancetta-eieren
Schil de asperges door vanaf onder het kopje met een dunschiller naar beneden te werken.
Snijd vervolgens 1 cm van de onderkant van de asperges af. Let op: gooi de schillen en onderkantjes niet weg, maar bewaar ze!
Doe de asperges in een pan vul die met water en breng ze aan de kook. Laat ze 8-10 minuten koken en haal ze dan uit het water. Gooi het water niet weg, maar vul die nu met de schillen en onderkanten van de asperges en breng opnieuw aan de kook.
Bak het spek in een weinig olijfolie een tikkeltje krokant en bestrooi naar smaak met peper.
Kook de eieren in een pannetje. Giet ze af en laat ze afkoelen.
De saus
Neem dan een kleine pan en laat hierin de boter heel zacht smelten. De boter mag daarbij absoluut niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot je een dikke brij hebt. Voeg dan het kookvocht van de asperges toe (zonder de schillen, alleen het vocht!) en roer meteen weer goed door tot je een gladde saus hebt. Vul evt. aan met water of melk als je niet genoeg hebt om een dunne saus te krijgen.
Voeg dan de eetlepel mosterd en de geraspte kaas toe. Roer weer goed door en breng dan op smaak met zout en peper. Voeg evt. meer mosterd of kaas toe als je dat lekker vindt.
Verdeel de asperges over de borden. Pel de eieren, snijd ze doormidden en verdeel ze ook over de borden. Voeg dan de gebakken pancetta toe. Garneer dit alles met de kaas mosterdsaus en serveer direct!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.