Een Paasbrunch met aspergesalade? jazeker. Het is immers weer aspergetijd en ze zijn heerlijk. Nu Pasen zo laat valt kunnen we dit Paasweekeinde dus van onze heerlijke Hollandse asperges genieten! En ik hou er nu eenmaal van, dus bedacht ik dit heerlijke gerecht dat het prima doet bij de Paasbrunch. Ik heb het gerecht vorige week al voorgelegd aan mijn tweekoppige smaakpanel thuis en die hebben het volmondig goedgekeurd. Dus voilà, een heerlijk Paasbrunch recept met aspergesalade.

Recept 

Paasbrunch met aspergesalade 

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat lactose en vlees

Ingrediënten

500 gr witte asperges

250 gr pancetta of ontbijtspek

4 eieren

50 gr roomboter

25 gr bloem

1 el scherpe mosterd

50 gr geraspte oude kaas

Bereiding

De asperges-pancetta-eieren

Schil de asperges door vanaf onder het kopje met een dunschiller naar beneden te werken.

Snijd vervolgens 1 cm van de onderkant van de asperges af. Let op: gooi de schillen en onderkantjes niet weg, maar bewaar ze!

Doe de asperges in een pan vul die met water en breng ze aan de kook. Laat ze 8-10 minuten koken en haal ze dan uit het water. Gooi het water niet weg, maar vul die nu met de schillen en onderkanten van de asperges en breng opnieuw aan de kook.

Bak het spek in een weinig olijfolie een tikkeltje krokant en bestrooi naar smaak met peper.

Kook de eieren in een pannetje. Giet ze af en laat ze afkoelen.

De saus

Neem dan een kleine pan en laat hierin de boter heel zacht smelten. De boter mag daarbij absoluut niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot je een dikke brij hebt. Voeg dan het kookvocht van de asperges toe (zonder de schillen, alleen het vocht!) en roer meteen weer goed door tot je een gladde saus hebt. Vul evt. aan met water of melk als je niet genoeg hebt om een dunne saus te krijgen.

Voeg dan de eetlepel mosterd en de geraspte kaas toe. Roer weer goed door en breng dan op smaak met zout en peper. Voeg evt. meer mosterd of kaas toe als je dat lekker vindt.

Verdeel de asperges over de borden. Pel de eieren, snijd ze doormidden en verdeel ze ook over de borden. Voeg dan de gebakken pancetta toe. Garneer dit alles met de kaas mosterdsaus en serveer direct!

TG Facebook Comments

20.04.2019
Geplaatst in lunch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.