-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Een Paasbrunch met aspergesalade? jazeker. Het is immers weer aspergetijd en ze zijn heerlijk. Nu Pasen zo laat valt kunnen we dit Paasweekeinde dus van onze heerlijke Hollandse asperges genieten! En ik hou er nu eenmaal van, dus bedacht ik dit heerlijke gerecht dat het prima doet bij de Paasbrunch. Ik heb het gerecht vorige week al voorgelegd aan mijn tweekoppige smaakpanel thuis en die hebben het volmondig goedgekeurd. Dus voilà, een heerlijk Paasbrunch recept met aspergesalade.
Recept
Paasbrunch met aspergesalade
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat lactose en vlees
Ingrediënten
500 gr witte asperges
250 gr pancetta of ontbijtspek
4 eieren
50 gr roomboter
25 gr bloem
1 el scherpe mosterd
50 gr geraspte oude kaas
Bereiding
De asperges-pancetta-eieren
Schil de asperges door vanaf onder het kopje met een dunschiller naar beneden te werken.
Snijd vervolgens 1 cm van de onderkant van de asperges af. Let op: gooi de schillen en onderkantjes niet weg, maar bewaar ze!
Doe de asperges in een pan vul die met water en breng ze aan de kook. Laat ze 8-10 minuten koken en haal ze dan uit het water. Gooi het water niet weg, maar vul die nu met de schillen en onderkanten van de asperges en breng opnieuw aan de kook.
Bak het spek in een weinig olijfolie een tikkeltje krokant en bestrooi naar smaak met peper.
Kook de eieren in een pannetje. Giet ze af en laat ze afkoelen.
De saus
Neem dan een kleine pan en laat hierin de boter heel zacht smelten. De boter mag daarbij absoluut niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot je een dikke brij hebt. Voeg dan het kookvocht van de asperges toe (zonder de schillen, alleen het vocht!) en roer meteen weer goed door tot je een gladde saus hebt. Vul evt. aan met water of melk als je niet genoeg hebt om een dunne saus te krijgen.
Voeg dan de eetlepel mosterd en de geraspte kaas toe. Roer weer goed door en breng dan op smaak met zout en peper. Voeg evt. meer mosterd of kaas toe als je dat lekker vindt.
Verdeel de asperges over de borden. Pel de eieren, snijd ze doormidden en verdeel ze ook over de borden. Voeg dan de gebakken pancetta toe. Garneer dit alles met de kaas mosterdsaus en serveer direct!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.