ovenschotel met Chinese koolDeze dinsdag heb ik een heerlijke ovenschotel met Chinese kool voor je. Deze kool uit het Noorden van China wordt tegenwoordig nagenoeg jaarrond in de Nederlandse kassen geteeld. Het fijne van deze kool is dat het niet zo’n zware kolensmaak heeft en het blad lekker licht en luchtig is, zodat je het zelfs gewoon rauw prima kan eten. Ik probeerde deze lekkere groente eens in een ovenschotel en ook daar leent de veelzijdige Chinese kool zich prima voor. Het is zeg maar een beetje het recept van witlofschotel, maar dan met de veel zachtere smaak van de Chinese kool. Vinden de kinderen ook veel lekkerder! 

Recept

Ovenschotel met Chinese kool

4 personen – 45 minuten – makkelijk

ovenschotel met Chinese kool

Ingrediënten

1 chinese kool

4 ons hamplakken

250 gr oude kaas, geraspt

25 gr boter

25 gr bloem

½ tl nootmuskaat

1 el kerriepoeder

peper en zout

 

Bereiding

Breng een pan water aan de kook. Voeg de hele kool toe zodra het water kookt en laat 5 minuten staan. Vis de kool dan uit de pan en laat in een vergiet uitlekken. Gooi het kookwater niet weg!!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kool in vieren. Snijd deze kwarten weer door het midden zodat je 8 stukken hebt. Bestrooi ze met zout en peper en rol ze in de ham.

Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes er in.

Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter. Let op doe dit zachtjes, want de boter mag niet bruin worden of bruisen.

Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem toe er roer met een garde er doorheen. Bak dit een paar minuten en voeg dan een halve liter van het kookvocht van de Chinese kool erbij. Roer weer goed door met de garde. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met de nootmuskaat en de kerriepoeder.

Giet de saus over de rolletjes en bestrooi met de rest van de kaas.

Schuif dit 10-15 minuten in de oven en voilà, een heerlijk ovengerecht is klaar.

ovenschotel met Chinese kool

TG Facebook Comments

17.01.2017
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.