-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze dinsdag heb ik een heerlijke ovenschotel met Chinese kool voor je. Deze kool uit het Noorden van China wordt tegenwoordig nagenoeg jaarrond in de Nederlandse kassen geteeld. Het fijne van deze kool is dat het niet zo’n zware kolensmaak heeft en het blad lekker licht en luchtig is, zodat je het zelfs gewoon rauw prima kan eten. Ik probeerde deze lekkere groente eens in een ovenschotel en ook daar leent de veelzijdige Chinese kool zich prima voor. Het is zeg maar een beetje het recept van witlofschotel, maar dan met de veel zachtere smaak van de Chinese kool. Vinden de kinderen ook veel lekkerder!
Recept
Ovenschotel met Chinese kool
4 personen – 45 minuten – makkelijk
Ingrediënten
1 chinese kool
4 ons hamplakken
250 gr oude kaas, geraspt
25 gr boter
25 gr bloem
½ tl nootmuskaat
1 el kerriepoeder
peper en zout
Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Voeg de hele kool toe zodra het water kookt en laat 5 minuten staan. Vis de kool dan uit de pan en laat in een vergiet uitlekken. Gooi het kookwater niet weg!!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kool in vieren. Snijd deze kwarten weer door het midden zodat je 8 stukken hebt. Bestrooi ze met zout en peper en rol ze in de ham.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes er in.
Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter. Let op doe dit zachtjes, want de boter mag niet bruin worden of bruisen.
Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem toe er roer met een garde er doorheen. Bak dit een paar minuten en voeg dan een halve liter van het kookvocht van de Chinese kool erbij. Roer weer goed door met de garde. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met de nootmuskaat en de kerriepoeder.
Giet de saus over de rolletjes en bestrooi met de rest van de kaas.
Schuif dit 10-15 minuten in de oven en voilà, een heerlijk ovengerecht is klaar.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.