-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag heb ik een orzoschotel voor je. Daarmee maak je meteen kennis met een nieuw ingrediënt, en wel orzo. Orzo is eigenlijk een graan, maar ook de naam voor een pasta. En ik kook vandaag met deze pasta die er uit ziet als een grote rijstkorrel. Ik ken orzo uit de Italiaanse keuken en gebruik het meestal in een maaltijdsoep. Maar je kunt er ook prima een ander gerecht mee maken zoals deze orzoschotel. Orzo is tegenwoordig te koop in de grotere supermarkten, delicatessenaak en bij de Turkse supermarkt. Kun je niet direct orzo vinden, neem dan een kleine pastasoort, zoals macaroni, voor dit gerecht.
Recept
Orzoschotel uit de oven
4 personen-60 minuten-redelijk makkelijk
bevat gluten, lactose en vlees
Ingrediënten:
100 ml olijfolie
150 gr spekblokjes
een grote ui, gesnipperd
1 winterpeen (250 g), in stukjes
1 prei in ringen
3 tenen knoflook, fijngehakt
250 gr orzopasta
een blikje tomatenpuree
250 ml groentebouillon
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
een bol buffelmozzarella van goede kwaliteit
50 gr oude kaas, geraspt
bakje cherrytomaten
zout en zwarte peper
Bereiden:
Verhit in een grote pan de olijfolie en bak hierin als eerste de spekblokjes.
Voeg dan na 5 minuten de ui en knoflook toe. Als die glazig zijn doe je er de wortelstukjes en prei bij en bak ze, af en toe omscheppend, mee.
Voeg vervolgens de orzo met de tomatenpuree toe en roerbak deze 2 minuten.
Zet intussen de oven aan op 180 graden en vet een ovenvaste schaal in met wat olijfolie.
Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon, de kruiden en de tomaten in blik toe.
Voeg naar smaak zout en peper toe en laat dit 15-20 minuten pruttelen. Roer af en toe even om zodat de orzo niet aan de pan gaat plakken.
Stort dan de inhoud van de pan in een grote ovenschotel.
Breek de mozzarella in stukjes. Schik ze over de ovenschotel heen. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze tussen de mozarella. Bestrooi met wat oude geraspte kaas en zwarte peper.
Bak de orzoschotel nog zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de tomaten zacht zijn. Haal de schaal uit de oven en serveer direct.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.