-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb deze Makkelijke Maandag een heerlijke Oosterse biefstuk salade voor je om jezelf een lekkere start van de week te geven. Het is alvast een lekker zomers recept met komkommer, lente ui en paprika uit de Hollandse kas. Past prima bij het zomerse weer dat onze kant op komt. De kinderen zullen in ieder geval dol zijn op deze salade met lekkere biefstuk en een eigen gemaakt sausje. En ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat het ook nog eens supergezond en snel klaar is. Leg ik je meteen ook uit hoe je het beste een biefstuk kunt bakken, want dat wil niet bij iedereen even goed lukken. Geniet ze vanavond!
Recept
Oosterse biefstuk salade
4 personen – 30minuten – makkelijk
Ingrediënten
4 biefstukjes
1 komkommer
1 bosje wortelen
2 rode paprika’s
4 lente-uien
Ingrediënten voor de dressing
stukje gember van 2 cm in kleine stukjes gesneden
4 el sojasaus
2 el sesamolie
2 el limoen- of citroensap
1 tl rasp van de schil van de limoen of citroen
1 tl honing
peper en zout
Bereiding
Haal eerst de biefstukken uit de koelkast en laat ze vervolgens zeker een half uur op kamertemperatuur komen. Dit is echt belangrijk voor het bakresultaat van je biefstukken!
Was dan de komkommer en rasp de worteltjes. Schaaf beide groenten in linten met bijvoorbeeld een kaasschaaf of een dunschiller voor een mooi effect. Dun gesneden groente eet trouwens ook nog eens heel lekker.
Was vervolgens de paprika en snijd deze in reepjes.
Maak ook de lente-uien schoon en snijd die in dunne ringen.
Klop voor de dressing de sojasaus, sesamolie, het citroensap, de citroenrasp en de honing goed door elkaar. Laat dit even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Smeer dan de biefstukken eerst even in met wat olijfolie en bak ze vervolgens 5 minuten in een grillpan. Bestrooi ze daarna met zout en peper en leg ze op een bord. Bedek het bord met aluminiumfolie. Laat dit even rusten. Let op: ook dit is heel belangrijk voor een lekkere biefstuk!
Verdeel de komkommer, paprika en wortel voorzichtig over een schaal.
Snijd de biefstuk dan in repen en leg die over de salade heen. Schenk nu de dressing er over. Meng deze goed over alle ingrediënten. Verdeel hier de lente-ui over en klaar ben je.
Eet smakelijk en met stokjes misschien?
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.