-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb deze Makkelijke Maandag een heerlijke Oosterse biefstuk salade voor je om jezelf een lekkere start van de week te geven. Het is alvast een lekker zomers recept met komkommer, lente ui en paprika uit de Hollandse kas. Past prima bij het zomerse weer dat onze kant op komt. De kinderen zullen in ieder geval dol zijn op deze salade met lekkere biefstuk en een eigen gemaakt sausje. En ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat het ook nog eens supergezond en snel klaar is. Leg ik je meteen ook uit hoe je het beste een biefstuk kunt bakken, want dat wil niet bij iedereen even goed lukken. Geniet ze vanavond!
Recept
Oosterse biefstuk salade
4 personen – 30minuten – makkelijk
Ingrediënten
4 biefstukjes
1 komkommer
1 bosje wortelen
2 rode paprika’s
4 lente-uien
Ingrediënten voor de dressing
stukje gember van 2 cm in kleine stukjes gesneden
4 el sojasaus
2 el sesamolie
2 el limoen- of citroensap
1 tl rasp van de schil van de limoen of citroen
1 tl honing
peper en zout
Bereiding
Haal eerst de biefstukken uit de koelkast en laat ze vervolgens zeker een half uur op kamertemperatuur komen. Dit is echt belangrijk voor het bakresultaat van je biefstukken!
Was dan de komkommer en rasp de worteltjes. Schaaf beide groenten in linten met bijvoorbeeld een kaasschaaf of een dunschiller voor een mooi effect. Dun gesneden groente eet trouwens ook nog eens heel lekker.
Was vervolgens de paprika en snijd deze in reepjes.
Maak ook de lente-uien schoon en snijd die in dunne ringen.
Klop voor de dressing de sojasaus, sesamolie, het citroensap, de citroenrasp en de honing goed door elkaar. Laat dit even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Smeer dan de biefstukken eerst even in met wat olijfolie en bak ze vervolgens 5 minuten in een grillpan. Bestrooi ze daarna met zout en peper en leg ze op een bord. Bedek het bord met aluminiumfolie. Laat dit even rusten. Let op: ook dit is heel belangrijk voor een lekkere biefstuk!
Verdeel de komkommer, paprika en wortel voorzichtig over een schaal.
Snijd de biefstuk dan in repen en leg die over de salade heen. Schenk nu de dressing er over. Meng deze goed over alle ingrediënten. Verdeel hier de lente-ui over en klaar ben je.
Eet smakelijk en met stokjes misschien?
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.