Nutella likeur! Ja echt waar. Dat je zelf likeur kunt maken wist je wellicht wel, maar dat je zelfs Nutella likeur kunt maken is vast nieuw voor je. Ik heb dit recept uit Italië waar ze dol zijn op hun chocolade, hazelnoot uitvinding. Niet zo gek dus dat iemand op het idee kwam er likeur mee te maken. Ik probeerde het thuis uit en was blij verrast. En ik denk dat jij er net zo blij van wordt. Dus hier is het recept.

Recept Nutella likeur

Ingrediënten

  • 75 gram Nutella
  • 50 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml vodka

Bereiding

Doe de nutella, suiker en de slagroom bij elkaar in een klein pannetje.

Laat die rustig opwarmen tot de suiker helemaal gesmolten is.

Voeg de vodka toe en laat de likeur volledig afkoelen.

Als je haast heb kun je hem kort in de vriezer leggen.

De likeur is een paar maanden houdbaar in een gesteriliseerde fles. Dat doe je door de fles met de dop 10 minuten in water te koken. Daarna uit de pan halen, uit laten lekken en af laten koelen.

Likeur erin en meteen dicht doen. Het lekkerst is het om de Nutella likeur in de koelkast te bewaren.

Nutella

Wie vond Nutella uit en wanneer?

Een Italiaan kwam in 1806 op het idee om chocolade met hazelnoten te mengen. De oorzaak was de hoge prijs van chocolade. Door deze te mengen had je toch de smaak, maar hoefde je minder te gebruiken. Dit goedje heette pasta Gianduja, naar een personage uit de beroemde Commedia dell’arte. Het werd toen alleen gebruikt als bonbonvulling.

In 1946 komt de firma Ferrero voor het eerst met hun Pasta Giandujot voor op brood. Toen nog in blokken. Je sneed er plakjes van. Pas vijf jaar later kwam er een smeerbare variant zoals wij die nu kennen. Het heette toen nog: Supercrema. Pas in 1963 werd de merknaam ‘Nutella’ bedacht. Het wordt gemaakt van suiker, cacao, gemodificeerde palmolie, hazelnoten, melkpoeder, lecithine en vanilline.

In Italië eten ze het niet alleen op brood, maar ook zo uit het vuistje. Ze zijn er daar echt allemaal super dol op. Vandaar ook deze Nutella likeur.

Wil jij nog meer likeuren leren maken? Kom dan naar de workshop Ouderwets Conserveren, want daar leer ik je nog meer soorten likeur maken. Maar ook zachte kaas, chutney en pickles. En al dit zelfgemaakt lekkers neem je na afloop mee naar huis.

flyer workshop conserveren

Geef je op via

Deze likeur met koffie maakte ik eerder en is ook een aanrader.

koffielikeur

TG Facebook Comments

21.04.2020
Geplaatst in Conserveertechniek
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.