-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Wat is er nou lekkerder dan je eigen noedelsoep mee naar je werk te nemen? Honderd keer gezonder dan die instant pakjes noedelsoep van kartonnen sliertjes en karrevrachten suiker en zout, die ze in de supermarkt verkopen. Je maakt het de avond tevoren klaar en giet er op je werk alleen wat kokend water op. Klaar ben je voor je home made gezonde noedelsoep. Ik wil wedden dat je collega’s vreselijk jaloers op je worden. Het enige dat je nodig hebt is een weckpot of conservenpot. Deze noedelsoep kun je trouwens ook tevoren klaar maken en opeten als je thuis komt. Handig op een sportavond bijvoorbeeld. De gember in dit recept is ook nog eens een heel goed anti-griep ingrediënt. Ik raad iedereen aan daar veel van te eten in de winter, want het verhoogt gegarandeerd je weerstand.
Recept
Noedelsoep om mee te nemen
2 porties – 10 minuten – super makkelijk
Ingrediënten:
2 glazen weckpotten van 750 ml
100 gr snelkook eiernoedels of wokmie
100 gr gerookte kipfilet
100 gr cashewnoten
1/2 zak chinese wokgroenten
2 lente-uitjes
1 kippenbouillonblokje
4 el zoute sojasaus
2 tl versgeraspte gember
2 kleine tenen knoflook
2 tl sambal
Bereiding:
Kook de noedels gaar volgens de verpakking, spoel meteen af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Doe de chinese wokgroenten uit het zakje in het achtergebleven water en blancheer ze 1 minuut in het kokende water. Haal ze met een spaan uit het water, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze daarna uitlekken.
Doe onderin elke weckpot: een half bouillonblokje (verkruimel en spreid over de bodem), Verdeel verder de sojasaus, gemberrasp, uitgeperste knoflook en sambal over de 2 potten. Roer door elkaar.
Snijd de kip in stukjes, verdeel over de potten samen met de cashewnoten.
Snijd de lente-uitjes in dune ringen.
Vervolgens verdeel je daar de lente-uitjes en de noedels over. En daarop de uitgelekte groenten uit het zakje. Zorg dat de potten niet helemaal vol zitten. 2/3 is voldoende.
Maak de potten dicht en bewaar ze in de koelkast.
Laat ze op je werk een uurtje op kamertemperatuur komen, zodat de ingrediënten niet meer ijskoud zijn.
Giet kokend water in de pot tot de boel onder staat. Sluit af en laat 5 minuten staan. Beweeg de pot af en toe zodat de smaakmakers onderin zich goed kunnen vermengen met het water.
Tip: De ene weckpot neem je mee en de andere heb je lekker op voorraad. Ze zijn makkelijk een dag of 4 houdbaar in de koelkast. Je kunt qua ingrediënten uiteraard lekker variëren en zo restjes uit je koelkast op maken.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.