-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Wat is er nou lekkerder dan je eigen noedelsoep mee naar je werk te nemen? Honderd keer gezonder dan die instant pakjes noedelsoep van kartonnen sliertjes en karrevrachten suiker en zout, die ze in de supermarkt verkopen. Je maakt het de avond tevoren klaar en giet er op je werk alleen wat kokend water op. Klaar ben je voor je home made gezonde noedelsoep. Ik wil wedden dat je collega’s vreselijk jaloers op je worden. Het enige dat je nodig hebt is een weckpot of conservenpot. Deze noedelsoep kun je trouwens ook tevoren klaar maken en opeten als je thuis komt. Handig op een sportavond bijvoorbeeld. De gember in dit recept is ook nog eens een heel goed anti-griep ingrediënt. Ik raad iedereen aan daar veel van te eten in de winter, want het verhoogt gegarandeerd je weerstand.
Recept
Noedelsoep om mee te nemen
2 porties – 10 minuten – super makkelijk
Ingrediënten:
2 glazen weckpotten van 750 ml
100 gr snelkook eiernoedels of wokmie
100 gr gerookte kipfilet
100 gr cashewnoten
1/2 zak chinese wokgroenten
2 lente-uitjes
1 kippenbouillonblokje
4 el zoute sojasaus
2 tl versgeraspte gember
2 kleine tenen knoflook
2 tl sambal
Bereiding:
Kook de noedels gaar volgens de verpakking, spoel meteen af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Doe de chinese wokgroenten uit het zakje in het achtergebleven water en blancheer ze 1 minuut in het kokende water. Haal ze met een spaan uit het water, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze daarna uitlekken.
Doe onderin elke weckpot: een half bouillonblokje (verkruimel en spreid over de bodem), Verdeel verder de sojasaus, gemberrasp, uitgeperste knoflook en sambal over de 2 potten. Roer door elkaar.
Snijd de kip in stukjes, verdeel over de potten samen met de cashewnoten.
Snijd de lente-uitjes in dune ringen.
Vervolgens verdeel je daar de lente-uitjes en de noedels over. En daarop de uitgelekte groenten uit het zakje. Zorg dat de potten niet helemaal vol zitten. 2/3 is voldoende.
Maak de potten dicht en bewaar ze in de koelkast.
Laat ze op je werk een uurtje op kamertemperatuur komen, zodat de ingrediënten niet meer ijskoud zijn.
Giet kokend water in de pot tot de boel onder staat. Sluit af en laat 5 minuten staan. Beweeg de pot af en toe zodat de smaakmakers onderin zich goed kunnen vermengen met het water.
Tip: De ene weckpot neem je mee en de andere heb je lekker op voorraad. Ze zijn makkelijk een dag of 4 houdbaar in de koelkast. Je kunt qua ingrediënten uiteraard lekker variëren en zo restjes uit je koelkast op maken.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.