-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhmmm gisteren had ik ineens erg zin om wat zoets te bakken en dan zijn muffins wel zo ongeveer de makkelijkste optie. Bovendien had ik een handjevol bramen geplukt in mijn moestuin, maar door de regen waren ze een beetje slap. Ideaal dus om door de muffins te doen. Ik voegde er nog wat kokos en een snuf kaneel aan toe en voilà heerlijke bramenmuffins met kokos! Jij kan ze ook in een handomdraai maken, dus wat let je?
Wat is het verschil tussen muffins & cupcakes
Muffins zijn van oorsprong hele simpele cakejes die vroeger vooral als lunchbroodje gegeten werden. Ze werden door boeren meegenomen naar het werk op het land. De muffin kent een basisrecept, maar kan makkelijk gevuld worden met fruit, jam, noten of chocolade. De cupcake is eigenlijk een luxe uitvoering van de muffin. Deze wordt altijd gedecoreerd en heeft een iets andere samenstelling dan de boerse muffin.
Recept
muffins-met-bramen-en-kokos
Ingrediënten voor 10 muffins.
300 gr bloem
1 zakje bakpoeder
150 gr suiker
5 el zonnebloemolie
250 ml melk
2 eieren
snufje zout
50 gr bramen
1 el kaneel
50 gr gedroogde kokos (supermarkt bakafdeling)
Extra nodig: (siliconen) vormpjes ingevet, beslagkom, garde, pollepel
Zo maak je de muffins:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg de suiker, het bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe en meng dit goed door.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg er al roerend de melk en olie aan toe.
Voeg dit mengsel bij de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer dit kort door elkaar.
Was de bramen en dep ze goed droog.
Voeg de bramen en de kokos toe en roer even losjes door elkaar.
Vul de vormpjes De muffins moeten ongeveer 15-20 minuten goudbruin bakken in de oven. Laat ze daarna nog een kwartier afkoelen in de oven.
In het Hollands Maandkookboek vind je nog meer recepten voor muffins en cupcakes. Zelfs een recept voor een heerlijke hartige muffin die prima in de lunchtrommel mee kan als variant op een hartig broodje. Kijk hier om het boek te bestellen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.