-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhmmm gisteren had ik ineens erg zin om wat zoets te bakken en dan zijn muffins wel zo ongeveer de makkelijkste optie. Bovendien had ik een handjevol bramen geplukt in mijn moestuin, maar door de regen waren ze een beetje slap. Ideaal dus om door de muffins te doen. Ik voegde er nog wat kokos en een snuf kaneel aan toe en voilà heerlijke bramenmuffins met kokos! Jij kan ze ook in een handomdraai maken, dus wat let je?
Wat is het verschil tussen muffins & cupcakes
Muffins zijn van oorsprong hele simpele cakejes die vroeger vooral als lunchbroodje gegeten werden. Ze werden door boeren meegenomen naar het werk op het land. De muffin kent een basisrecept, maar kan makkelijk gevuld worden met fruit, jam, noten of chocolade. De cupcake is eigenlijk een luxe uitvoering van de muffin. Deze wordt altijd gedecoreerd en heeft een iets andere samenstelling dan de boerse muffin.
Recept
muffins-met-bramen-en-kokos
Ingrediënten voor 10 muffins.
300 gr bloem
1 zakje bakpoeder
150 gr suiker
5 el zonnebloemolie
250 ml melk
2 eieren
snufje zout
50 gr bramen
1 el kaneel
50 gr gedroogde kokos (supermarkt bakafdeling)
Extra nodig: (siliconen) vormpjes ingevet, beslagkom, garde, pollepel
Zo maak je de muffins:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg de suiker, het bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe en meng dit goed door.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg er al roerend de melk en olie aan toe.
Voeg dit mengsel bij de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer dit kort door elkaar.
Was de bramen en dep ze goed droog.
Voeg de bramen en de kokos toe en roer even losjes door elkaar.
Vul de vormpjes De muffins moeten ongeveer 15-20 minuten goudbruin bakken in de oven. Laat ze daarna nog een kwartier afkoelen in de oven.
In het Hollands Maandkookboek vind je nog meer recepten voor muffins en cupcakes. Zelfs een recept voor een heerlijke hartige muffin die prima in de lunchtrommel mee kan als variant op een hartig broodje. Kijk hier om het boek te bestellen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.