-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag gaan we zelf mosterd maken. Dat is namelijk een klusje van niks en het is superleuk om je eigengemaakte mosterd te eten, nietwaar! Er is wel een dingetje dat je moet weten en dat andere blogs nogal eens weten te vertellen. Je hebt wel een klein beetje geduld nodig. Als je mosterd gemaakt hebt, moet de saus echt een paar dagen op smaak komen. Mosterd is na het malen van de ingrediënten echt niet te eten. Pas na een dag of drie begint er een lekkere smaak in te komen. Dus kortom, het is een klusje van niks, maar je moet het wel even een paar daagjes laten staan. Succes!
Recept
Mosterd
1 pot-paar dagen-super makkelijk
Ingrediënten
100 gr geel mosterdzaad (te koop bij Natuurwinkels, biowinkels, kruidenkraam op de markt)
een stukje verse gember ter grootte van je duimtop (supermarkt en groenteboer)
2 tenen verse knoflook
1 el cayennepeper
2 el honing
150 ml appelcider azijn
100 ml natuur azijn
Bereiding
Doe de mosterdzaadjes in een kom.
Pel de knoflook en snijd die in grove stukjes. Doe hetzelfde met de gember.
Doe er dan de peper en de honing erbij.
Giet de azijn er op, roer alles even goed door.
Laat dit minstens een uurtje of 8 staan!
Doe het mengsel vervolgens in de beker van je staafmixer en pureer alles tot een dikke brij. Als je van grove mosterd houdt dan stop je bijtijds met pureren en anders ga je nog even door tot jouw gewenste dikte.
Schep de mosterd in een glazen pot die je tevoren even 10 minuten uitgekookt hebt in water (deksel ook).
Laat de mosterd zeker drie dagen op kamertemperatuur op smaak komen. Zet hem dan in de koelkast en geniet van je eigengemaakte mosterd.
TIPS:
Je kunt de mosterd verder op smaak brengen met ingrediënten die jij lekker vindt.
Houd je bijvoorbeeld van pittig dan kun je er een rood pepertje bij doen (geen gedroogde!).
Vind je zoet lekker? Dan kun je er meer honing of suiker bij doen.
Houd je van fris? Dan is meer gember een idee.
Ik doe er in het najaar ook wat verse kurkuma bij. Kurkuma is een zeer gezond knolletje en helpt enorm de weerstand te verhogen. Da’s best fijn in het najaar!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.