-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag gaan we zelf mosterd maken. Dat is namelijk een klusje van niks en het is superleuk om je eigengemaakte mosterd te eten, nietwaar! Er is wel een dingetje dat je moet weten en dat andere blogs nogal eens weten te vertellen. Je hebt wel een klein beetje geduld nodig. Als je mosterd gemaakt hebt, moet de saus echt een paar dagen op smaak komen. Mosterd is na het malen van de ingrediënten echt niet te eten. Pas na een dag of drie begint er een lekkere smaak in te komen. Dus kortom, het is een klusje van niks, maar je moet het wel even een paar daagjes laten staan. Succes!
Recept
Mosterd
1 pot-paar dagen-super makkelijk
Ingrediënten
100 gr geel mosterdzaad (te koop bij Natuurwinkels, biowinkels, kruidenkraam op de markt)
een stukje verse gember ter grootte van je duimtop (supermarkt en groenteboer)
2 tenen verse knoflook
1 el cayennepeper
2 el honing
150 ml appelcider azijn
100 ml natuur azijn
Bereiding
Doe de mosterdzaadjes in een kom.
Pel de knoflook en snijd die in grove stukjes. Doe hetzelfde met de gember.
Doe er dan de peper en de honing erbij.
Giet de azijn er op, roer alles even goed door.
Laat dit minstens een uurtje of 8 staan!
Doe het mengsel vervolgens in de beker van je staafmixer en pureer alles tot een dikke brij. Als je van grove mosterd houdt dan stop je bijtijds met pureren en anders ga je nog even door tot jouw gewenste dikte.
Schep de mosterd in een glazen pot die je tevoren even 10 minuten uitgekookt hebt in water (deksel ook).
Laat de mosterd zeker drie dagen op kamertemperatuur op smaak komen. Zet hem dan in de koelkast en geniet van je eigengemaakte mosterd.
TIPS:
Je kunt de mosterd verder op smaak brengen met ingrediënten die jij lekker vindt.
Houd je bijvoorbeeld van pittig dan kun je er een rood pepertje bij doen (geen gedroogde!).
Vind je zoet lekker? Dan kun je er meer honing of suiker bij doen.
Houd je van fris? Dan is meer gember een idee.
Ik doe er in het najaar ook wat verse kurkuma bij. Kurkuma is een zeer gezond knolletje en helpt enorm de weerstand te verhogen. Da’s best fijn in het najaar!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.