Ik heb hier alvast een Moederdagtaart die je niet hoeft te bakken. Het is een heerlijke kwarktaart met Hollandse aardbeien die je alleen maar in de koelkast hoeft op te laten stijven. Hij is echt veel lekkerder dan gewone kwarktaart door de toevoeging van gecondenseerde melk. Ik maakte hem voor mijn verjaardag afgelopen weekeinde en had er behoorlijk veel succes mee. Dus voor eenieder die zijn of haar moeder dit weekeinde wil verrassen….maak deze moederdagtaart! Profiteer je zelf immers ook van een lekker stukje taart! 

Recept

Moederdagtaart

bevat lactose en gluten

Ingrediënten

200 gr biscuitjes

75 gr roomboter

4 blaadjes gelatine

250 gr kwark

1/2blikje gecondenseerde melk

150 ml slagroom

bakje Hollandse aardbeien

2 el aardbeienjam

Extra: springvorm van 24 cm doorsnede

Home made aardbeienjam

Bereiding

Maal de biscuits fijn in de keukenmachine tot ze er uit zien als broodkruim.

Verwarm nu de boter zachtjes in een pannetje. Zorg dat het niet bruin wordt.

Meng de boter en de gemalen koekjes met elkaar.

Doe dit mengsel over in de springvorm en verdeel het evenredig over de bodem. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop vervolgens in een kom de kwark en de gecondenseerde melk door elkaar.

Leg de 4 gelatine blaadjes in een pannetje water en laat ze even staan.

Klop nu in een kom de slagroom stijf en voeg die bij het kwark mengsel. Voeg ook meteen de jam toe (dat hoeft niet, maar het maakt hem iets zoeter en zo mooi roze van kleur)

Knijp de gelatine blaadjes uit. Leg ze terug in het pannetje met 2 el water en verwarm dit even. Je ziet ze meteen oplossen in het warme water. Laat dit ietsje afkoelen en meng dan door de slagroomkwark. Roer heel goed door anders krijg je gelatine klontjes in je taart en dat wil je niet.

Was 1/3 van de aardbeien en haal het kroontje er af. Snij ze in stukjes en meng ze door het mengsel.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwark mengsel er op. Dek af met een bord of folie en zet terug in de koelkast. Laat het daar minstens 12 uur staan.

Haal vlak voordat je de taart gaat eten de springvorm uit de koelkast. Maak de rest van de aardbeien schoon en verdeel die over de taart. (bij mij thuis haalden de aardbeien de taart niet. Ze waren al op. Vandaar dat ze ontbreken op de foto. Was nog steeds lekker hoor!)    En dan genieten maar!

 

TG Facebook Comments

12.05.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.