-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier alvast een Moederdagtaart die je niet hoeft te bakken. Het is een heerlijke kwarktaart met Hollandse aardbeien die je alleen maar in de koelkast hoeft op te laten stijven. Hij is echt veel lekkerder dan gewone kwarktaart door de toevoeging van gecondenseerde melk. Ik maakte hem voor mijn verjaardag afgelopen weekeinde en had er behoorlijk veel succes mee. Dus voor eenieder die zijn of haar moeder dit weekeinde wil verrassen….maak deze moederdagtaart! Profiteer je zelf immers ook van een lekker stukje taart!
Recept
Moederdagtaart
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
200 gr biscuitjes
75 gr roomboter
4 blaadjes gelatine
250 gr kwark
1/2blikje gecondenseerde melk
150 ml slagroom
bakje Hollandse aardbeien
2 el aardbeienjam
Extra: springvorm van 24 cm doorsnede

Home made aardbeienjam
Bereiding
Maal de biscuits fijn in de keukenmachine tot ze er uit zien als broodkruim.
Verwarm nu de boter zachtjes in een pannetje. Zorg dat het niet bruin wordt.
Meng de boter en de gemalen koekjes met elkaar.
Doe dit mengsel over in de springvorm en verdeel het evenredig over de bodem. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop vervolgens in een kom de kwark en de gecondenseerde melk door elkaar.
Leg de 4 gelatine blaadjes in een pannetje water en laat ze even staan.
Klop nu in een kom de slagroom stijf en voeg die bij het kwark mengsel. Voeg ook meteen de jam toe (dat hoeft niet, maar het maakt hem iets zoeter en zo mooi roze van kleur)
Knijp de gelatine blaadjes uit. Leg ze terug in het pannetje met 2 el water en verwarm dit even. Je ziet ze meteen oplossen in het warme water. Laat dit ietsje afkoelen en meng dan door de slagroomkwark. Roer heel goed door anders krijg je gelatine klontjes in je taart en dat wil je niet.
Was 1/3 van de aardbeien en haal het kroontje er af. Snij ze in stukjes en meng ze door het mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwark mengsel er op. Dek af met een bord of folie en zet terug in de koelkast. Laat het daar minstens 12 uur staan.
Haal vlak voordat je de taart gaat eten de springvorm uit de koelkast. Maak de rest van de aardbeien schoon en verdeel die over de taart. (bij mij thuis haalden de aardbeien de taart niet. Ze waren al op. Vandaar dat ze ontbreken op de foto. Was nog steeds lekker hoor!) En dan genieten maar!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.