-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier alvast een Moederdagtaart die je niet hoeft te bakken. Het is een heerlijke kwarktaart met Hollandse aardbeien die je alleen maar in de koelkast hoeft op te laten stijven. Hij is echt veel lekkerder dan gewone kwarktaart door de toevoeging van gecondenseerde melk. Ik maakte hem voor mijn verjaardag afgelopen weekeinde en had er behoorlijk veel succes mee. Dus voor eenieder die zijn of haar moeder dit weekeinde wil verrassen….maak deze moederdagtaart! Profiteer je zelf immers ook van een lekker stukje taart!
Recept
Moederdagtaart
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
200 gr biscuitjes
75 gr roomboter
4 blaadjes gelatine
250 gr kwark
1/2blikje gecondenseerde melk
150 ml slagroom
bakje Hollandse aardbeien
2 el aardbeienjam
Extra: springvorm van 24 cm doorsnede

Home made aardbeienjam
Bereiding
Maal de biscuits fijn in de keukenmachine tot ze er uit zien als broodkruim.
Verwarm nu de boter zachtjes in een pannetje. Zorg dat het niet bruin wordt.
Meng de boter en de gemalen koekjes met elkaar.
Doe dit mengsel over in de springvorm en verdeel het evenredig over de bodem. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop vervolgens in een kom de kwark en de gecondenseerde melk door elkaar.
Leg de 4 gelatine blaadjes in een pannetje water en laat ze even staan.
Klop nu in een kom de slagroom stijf en voeg die bij het kwark mengsel. Voeg ook meteen de jam toe (dat hoeft niet, maar het maakt hem iets zoeter en zo mooi roze van kleur)
Knijp de gelatine blaadjes uit. Leg ze terug in het pannetje met 2 el water en verwarm dit even. Je ziet ze meteen oplossen in het warme water. Laat dit ietsje afkoelen en meng dan door de slagroomkwark. Roer heel goed door anders krijg je gelatine klontjes in je taart en dat wil je niet.
Was 1/3 van de aardbeien en haal het kroontje er af. Snij ze in stukjes en meng ze door het mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwark mengsel er op. Dek af met een bord of folie en zet terug in de koelkast. Laat het daar minstens 12 uur staan.
Haal vlak voordat je de taart gaat eten de springvorm uit de koelkast. Maak de rest van de aardbeien schoon en verdeel die over de taart. (bij mij thuis haalden de aardbeien de taart niet. Ze waren al op. Vandaar dat ze ontbreken op de foto. Was nog steeds lekker hoor!) En dan genieten maar!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.