-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb vandaag twee lekkere mini tarte tatins met pastinaak voor je. Een hartige en een zoete variant . Het voordeel van pastinaak, een groente die zeer populair was in ons land voor de aardappel zijn intrede deed, is dat je met de friszoete smaak beide kanten op kan. Ik maakte de zoete variant met suiker en koekkruiden en volgens mijn zoon smaakte het als een open appelflap. De hartige variant maakte ik met kaas en gedroogde kruiden. We aten de hartige variant bij een maaltijdsoep en dat smaakte prima. En weet je wat ook zo fijn is? je hoeft voor tante titans geen pan aan te raken. Het enige dat je nodig hebt is een oven.
Recept
Mini tarte tatins met pastinaak
4 stuks-30 minuten-super makkelijk

Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 pastinaak
- olijfolie of zonnebloemolie
- 2 el suiker
- 1 el koekkruiden
- stukje zachte geitenkaas
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- zout en peper
De Pastinaak

De Grieken en Romeinen kenden al pastinaak. En ook de Spanjaarden die tijdens de 80-jarige oorlog ons landje bezetten. Het is namelijk pastinaak dat oorspronkelijk in de hutspot zat die de Spanjaarden achterlieten na hun nederlaag tijdens het Leids ontzet in 1574. Ook in ons land werd de pastinaak geliefd, vooral in de Gouden Eeuw. Maar toen kwam de aardappel. En ook al moest niemand aanvankelijk iets van die rare bruine knollen hebben, toch veroverden ze langzamerhand terrein. En dat ging ten koste van de pastinaak. En dus kon het gebeuren dat deze heerlijke wortel een paar jaar geleden in de categorie vergeten groente viel. Gelukkig heeft hij inmiddels een comeback gemaakt en ligt hij zowel in de supermarkt als de moestuin. De friszoete wortel laat zich heerlijk combineren met witvis. En je kunt er dus ook zoete recepten mee maken zoals een cake of zoete tarte tatins. Het recept voor een pastinaak cake vind je hier.
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien op je aanrecht. Dat gaat het snelst als je alle plakjes even apart legt.
Schil vervolgens de pastinaak. Snijd in dunne plakjes. Dat gaat het best op een groenteschaaf of Japanse mandoline. Meng de plakjes met wat olijfolie en hussel ze goed door elkaar.
Maak van het plakje bladerdeeg door middel van een mes een mooi rondje. Herhaal dit met de andere 3 plakjes.
Bestrooi 2 rondjes met wat suiker en beleg de andere twee met wat zachte geitenkaas.
Beleg alle 4 de rondjes nu met plakjes pastinaak. Voeg eventueel nog wat olie toe.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Bestrooi de 2 zoete rondjes met nog wat suiker en tenslotte wat koekkruiden.
Strooi over de andere wat gedroogde Italiaanse kruiden. Bestrooi ze daarna nog met wat peper en zout.
Leg de rondjes op een vel bladerdeeg en schuif dit in de oven. Check na 10 minuten hoe gaar het geheel is. Bak eventueel nog 5 minuutjes door.
Stort de tarte tartins ondersteboven op een groot bord of een rooster.En serveer ze direct!

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.