-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag twee lekkere mini tarte tatins met pastinaak voor je. Een hartige en een zoete variant . Het voordeel van pastinaak, een groente die zeer populair was in ons land voor de aardappel zijn intrede deed, is dat je met de friszoete smaak beide kanten op kan. Ik maakte de zoete variant met suiker en koekkruiden en volgens mijn zoon smaakte het als een open appelflap. De hartige variant maakte ik met kaas en gedroogde kruiden. We aten de hartige variant bij een maaltijdsoep en dat smaakte prima. En weet je wat ook zo fijn is? je hoeft voor tante titans geen pan aan te raken. Het enige dat je nodig hebt is een oven.
Recept
Mini tarte tatins met pastinaak
4 stuks-30 minuten-super makkelijk

Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 pastinaak
- olijfolie of zonnebloemolie
- 2 el suiker
- 1 el koekkruiden
- stukje zachte geitenkaas
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- zout en peper
De Pastinaak

De Grieken en Romeinen kenden al pastinaak. En ook de Spanjaarden die tijdens de 80-jarige oorlog ons landje bezetten. Het is namelijk pastinaak dat oorspronkelijk in de hutspot zat die de Spanjaarden achterlieten na hun nederlaag tijdens het Leids ontzet in 1574. Ook in ons land werd de pastinaak geliefd, vooral in de Gouden Eeuw. Maar toen kwam de aardappel. En ook al moest niemand aanvankelijk iets van die rare bruine knollen hebben, toch veroverden ze langzamerhand terrein. En dat ging ten koste van de pastinaak. En dus kon het gebeuren dat deze heerlijke wortel een paar jaar geleden in de categorie vergeten groente viel. Gelukkig heeft hij inmiddels een comeback gemaakt en ligt hij zowel in de supermarkt als de moestuin. De friszoete wortel laat zich heerlijk combineren met witvis. En je kunt er dus ook zoete recepten mee maken zoals een cake of zoete tarte tatins. Het recept voor een pastinaak cake vind je hier.
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien op je aanrecht. Dat gaat het snelst als je alle plakjes even apart legt.
Schil vervolgens de pastinaak. Snijd in dunne plakjes. Dat gaat het best op een groenteschaaf of Japanse mandoline. Meng de plakjes met wat olijfolie en hussel ze goed door elkaar.
Maak van het plakje bladerdeeg door middel van een mes een mooi rondje. Herhaal dit met de andere 3 plakjes.
Bestrooi 2 rondjes met wat suiker en beleg de andere twee met wat zachte geitenkaas.
Beleg alle 4 de rondjes nu met plakjes pastinaak. Voeg eventueel nog wat olie toe.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Bestrooi de 2 zoete rondjes met nog wat suiker en tenslotte wat koekkruiden.
Strooi over de andere wat gedroogde Italiaanse kruiden. Bestrooi ze daarna nog met wat peper en zout.
Leg de rondjes op een vel bladerdeeg en schuif dit in de oven. Check na 10 minuten hoe gaar het geheel is. Bak eventueel nog 5 minuutjes door.
Stort de tarte tartins ondersteboven op een groot bord of een rooster.En serveer ze direct!

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.