-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijke Italiaanse Minestronesoep met seizoensgroenten. De inspiratie voor deze Minestronesoep deed ik de afgelopen twee weken op tijdens een vakantie in Sardinië. Vandaar dat ik twee weken bijna offline was. De batterij was effe leeg en de kook-inspiratie een beetje op. Met 2 weken zon, strand en Sardijnse lekkernijen ben ik weer helemaal opgeladen en vol inspiratie voor lekkere, simpele en gezonde recepten. Met vandaag een recept voor een flinke pan minestronesoep met seizoensgroenten. Je kan er makkelijk met zijn zessen van eten. En heb je wat over, dan neem je dat lekker mee voor je lunch van de volgende dag! De soep is trouwens ook prima in te vriezen. Altijd handig als je even geen zin hebt om te koken, maar wel gezond wil eten.
Recept
Minestronesoep
met seizoensgroenten
6 personen-1 uur-makkelijk
vegetarisch-lactosevrij
Ingrediënten
- olijfolie om in te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1/2 bos wortelen, geschrapt en klein gesneden
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 prei, in ringen gesneden
- courgette, in plakjes gesneden
- paprika, in stukjes gesneden
- stronk broccoli, in stukjes gesneden
- 1 gedroogd chili pepertje, verkruimeld
- 4 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 liter groentebouillon (of 2 liter water en 2 bouillontabletten)
- 2 blikken passata of gepelde tomaten
- olijfolie, extra vierge
Bereiding
Zet een grote soep- of stoofpan op een middelhoog vuur.
Verhit hier in een scheut olijfolie.Voeg na een minuutje de ui en de knoflook toe. Bak ze glazig en let op dat de boel niet aanbrandt!
Doe daarna de rest van de groenten er bij en laat dit alles een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken
Voeg dan het chili pepertje en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door.
Doe dan de bouillon er bij.
Maak vervolgens de twee blikken open en voeg ook die toe aan de Minestrone.
Check tussendoor wel of de soep niet te hard kookt en roer af en toe even door.
Proef de soep en beslis of je er nog wat zout en peper bij wil doen.
Als de soep een lekkere dikke brij is geworden, is hij klaar.
Schenk de soep in diepe borden, giet er royaal goede olijfolie over en bestrooi het eventueel met parmezaanse kaas of blaadjes basilicum.
Heb je nog meer zin gekregen in koken?
Bestel dan hier voor slechts 15 euro Het Hollands Maandkookboek bomvol Hollandse vitaminen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.