mihoen met gefrituurde bloemkool
Ik heb een lekker vegetarisch recept van mihoen met gefrituurde bloemkool. Na een weekje Italië had ik wel weer zin in een oerhollandse groente. En bloemkool is er daar toch wel een van en heerlijk in het seizoen. Op deze manier eet je ook eens heel anders bloemkool. Je loopt alleen het risico dat je kids straks alleen nog zo hun bloemkool willen hebben. Ondanks het feit dat de bloemkool nu in het seizoen is willen sommige grootgrutters ze, vanwege de prijs, toch nog wel eens van ver weg inkopen. En die zijn gewoon niet zo lekker vers als onze Hollandse bloemkool. Plus, je weet niet wat voor bestrijdingsmiddelen ze ver weg allemaal gebruiken om die bloemkool zo snel en goedkoop mogelijk te laten groeien. Daar hebben we in Nederland prima regels voor. Dus ik zou zeggen. Ga voor de mihoen met Hollandse gefrituurde bloemkool! Dus even opletten in de winkel waar je bloemkool vandaan komt.

Recept 

Mihoen met gefrituurde bloemkool

4 personen – 30 minuten – makkelijk & vega

mihoen met gefrituurde bloemkool

Ingrediënten

  • 350 gr mihoen
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el zonnebloemolie
  • Doosje champignons van 250 gr, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine Chinese kool, gewassen en in repen gesneden
  • 1 el kerriepoeder

Bloemkoolkruidenmix: 

1 el kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl ketoembar, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl zout. Olie om in te frituren

mihoen met gefrituurde bloemkool

Bereiding

Kook eerst de mihoen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet dan een tweede pan water op het vuur en breng die aan de kook.

Verdeel vervolgens de bloemkool in roosjes en was ze. Voeg ze toe aan het kokend water en blancheer de roosjes 1 minuut.

Doe de bloemkool in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de ui, knoflook en champignons zo’n 4 minuten.

Voeg dan de chinese kool en de kerriepoeder toe. Voeg naar smaak ook zout en peper toe.

Schep de mihoen erdoor en roer even goed door.

Rol vervolgens de bloemkoolroosjes door de kruidenmix.

Verhit olie in een pan of verhit een frituurpan.

Frituur de bloemkoolroosjes 2-3 minuten in de hete olie.

Verdeel de de mihoen over 4 borden. Voeg de bloemkool toe en eet smakelijk.

mihoen met gefrituurde bloemkool

Dit recept voor Mihoen met gefrituurde bloemkool ook heerlijk te combineren met de chilisaus die ik eerder maakte. Of met mijn zelfgemaakte sambal.

zelfgemaakte sambal

chilisaus

TG Facebook Comments

17.08.2020
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.